تاثير محلول پاشي کلرور کلسيم و نوع رقم بر کيفيت گوجه فرنگي طي انبارماني
چهارشنبه 10 آبان 1391 5:05 PM
4 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):47-56. |
تاثير محلول پاشي کلرور کلسيم و نوع رقم بر کيفيت گوجه فرنگي طي انبارماني |
هناره مهشيد*,ژاله رضايي حميده,دولتي بانه حامد,مطلبي آذر عليرضا |
* بخش تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي، آذربايجان غربي |
به منظور بررسي اثرات کلرورکلسيم و نوع رقم بر صفات کيفي و انبارماني ميوه گوجه فرنگي، آزمايشي طي دو سال (1383-84) در مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي اجرا گرديد. پس از رشد کافي بوته ها و تشکيل ميوه در مزرعه، محلول پاشي کلرور کلسيم در سه غلظت صفر (شاهد)، 5 و 10 در هزار روي بوته هاي سه رقم گوجه فرنگي در سه مرحله انجام شد. ميوه هاي گوجه فرنگي جهت انبارداري به صورت قرمز سفت برداشت و در دماي 5 و دماي 20±2درجه سانتي گراد نگهداري شدند. تجزيه داده ها نشان داد که محلول پاشي کلرورکلسيم اثر معني داري روي درصد مواد جامد محلول، pH، درصد فساد و مدت زمان نگهداري داشت(p<0.001) با اين حال اسيديته ميوه و درصد افت وزن ميوه از غلظتهاي مختلف کلرورکلسيم متاثر نشدند. بيشترين مواد جامد محلول در غلظت 5 در هزار، بيشترين pH و مدت نگهداري و کمترين درصد فساد ميوه در غلظت 10 در هزار حاصل شد. در هر رقم با افزايش غلظت کلرورکلسيم از درصد فساد ميوه کاسته و بر مدت زمان نگهداري ميوه ها بطور معني داري افزوده شد. دماي نگهداري در انبار به غير از pH بر ساير صفات اندازه گيري شده اثر معني داري داشت(p<0.001) . ميوه هاي نگهداري شده در دماي 5 درجه سانتي گراد از مواد جامد محلول، اسيديته و مدت نگهداري بيشتر و درصد فساد و کاهش وزن کمتري نسبت به ميوه هاي نگهداري شده در دماي 20±2 درجه سانتي گراد بر خوردار بودند. |
كليد واژه: گوجه فرنگي، کلرور کلسيم، رقم، صفات کيفي و انبارماني |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .