0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير تيمار دانه کلزا با مايکروويو بر کيفيت روغن استخراجي
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:05 PM

 2 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):19-29.
 
تاثير تيمار دانه کلزا با مايکروويو بر کيفيت روغن استخراجي
 
حبيبي نوده فاطمه,آزادمرددميرچي صديف*,حصاري جواد,نعمتي محبوب,فتحي آچاچلويي بهرام,احمدي عفت
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

 

 

امروزه تقاضا براي روغن هاي استخراجي با روش پرس سرد افزايش يافته است. مساله حايز اهميت در بکارگيري اين روش، راندمان پايين استخراج روغن و همچنين مقدار کم ترکيبات جزيي (فيتواسترولها و توکوفرولها) در روغن حاصل در مقايسه با روش استخراج با حلال است. تلاش هاي زيادي جهت بهبود کارايي استخراج روغن با پرس سرد صورت گرفته است. در اين تحقيق نيز اثر تيمار مايکروويو دانه کلزا بر کيفيت روغن استخراجي از آن مورد بررسي قرار گرفت. نمونه هاي کلزا در سه تکرار در سه زمان مختلف صفر، 2 و 4 دقيقه با مايکروويو (فرکانس 2450 مگاهرتز) تيمار شدند و سپس روغن آنها با پرس سرد استخراج گرديد. نمونه هاي روغن تهيه شده سپس از نظر خصوصيات فيزيکي و شيميايي و ترکيب اسيدهاي چرب مورد ارزيابي قرار گرفتند. تفاوت معني داري (p<0.05) از نظر ميزان استخراج، کلروفيل و پايداري اکسيداتيو در بين نمونه هاي روغن مشاهده گرديد. تيمار نمونه ها با مايکروويو عموما تاثير معني داري  (p<0.05)بر ترکيب اسيدهاي چرب و ضريب شکست روغن نشان نداد. روغن حاصل از نمونه هاي تيمار شده با مايکروويو در عدد اسيدي با همديگر اختلاف معني داري (p<0.05) داشتند. بيشترين و کمترين مقدار عدد پروکسيد به ترتيب مربوط به روغن استخراج شده با حلال و روغن حاصل از نمونه تيمار شده با مايکروويو به مدت 4 دقيقه بود. تيمار نمونه ها با مايکروويو به مدت 4 دقيقه موجب افزايش راندمان استخراج روغن (%10)،محتواي کلروفيل (%5.3)، پايداري اکسيداتيو (7h) و کاهش عدد اسيدي و عدد پروکسيد در روغن گرديد. در مجموع با توجه به نتايج بدست آمده مي توان بيان نمود که استفاده از مايکروويو به منظور تيماردهي دانه کلزا قبل از استخراج روغن با پرس سرد مي تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن، کيفيت و افزايش ترکيبات جزيي گردد.
 
كليد واژه: روغن کلزا، استخراج روغن، پرس سرد، مايکروويو، پايداري اکسيداتيو، اسيدهاي چرب
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها