0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

کارايي روش سطح پاسخ در بهينه سازي شرايط استخراج اينولين از گياه شنگ
سه شنبه 9 آبان 1391  4:44 PM

 4 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار 1390; 21(1):35-43.
 
کارايي روش سطح پاسخ در بهينه سازي شرايط استخراج اينولين از گياه شنگ
 
ميلاني الناز*,گلي موحد غلامعلي,حسيني فرشته
 
* گروه فرآوري مواد غذايي، پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي، جهاد دانشگاهي مشهد
 
 

اينولين به علت دارا بودن ويژگي هاي مفيد تغذيه اي و عملکردي نظير جايگزين چربي، بهبود بافت و اثرات پري بايوتيک به طور گسترده اي در غذاهاي عملگر در سطح جهان مورد استفاده مي باشد. شنگ يکي از منابع ارزشمند اينولين مي باشد. اما همچنان اطلاعات کمي در خصوص نحوه استخراج اينولين از گياه شنگ موجود است. در اين تحقيق از طرح مرکب مرکزي به منظور بررسي تاثير زمان (?-?0 دقيقه)، نسبت آب به ماده جامد (5-15) و دما (90-40 درجه سانتي گراد) بر ميزان راندمان استخراج اينولين از شنگ و بهينه سازي فرايند متداول استخراج اينولين، استفاده شد. از متدولوژي رويه سطح پاسخ نيز جهت يافتن حالت بهينه اثر متقابل فاکتورها و برآورد بهترين شرايط فرايند با کمترين ميزان آزمون استفاده گرديد. ترکيب شيميايي و ميزان مواد معدني گياه شنگ نيز توسط روش هاي استانداردAOAC  تعيين گرديد. نتايج آناليز واريانس نشان داد، اثر دما و مدت زمان بر استخراج اينولين معني دار بود (p<0.005). شرايط عملياتي بهينه براي فرآيند استخراج اينولين جهت حصول بيشينه راندمان 13.23 درصد؛ شامل دماي 56.24 درجه سانتي گراد، نسبت آب به ماده جامد 8.97 و زمان 39 دقيقه تعيين گرديد.

 
كليد واژه: استخراج، اينولين، خصوصيات شيميايي، شنگ و روش رويه سطح پاسخ
 
 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها