تاثير محلولهاي اسيد استيک و کلريد سديم بر تسريع رساندن مصنوعي خرماي مضافتي
شنبه 6 آبان 1391 5:44 PM
7 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) تابستان 1390; 21(2):219-227. |
تاثير محلولهاي اسيد استيک و کلريد سديم بر تسريع رساندن مصنوعي خرماي مضافتي |
افشاري جويباري حسن,فرحناكي عسگر* |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه شيراز |
در اين مطالعه تاثير گرمخانه گذاري و محلولهاي اسيد استيک و کلريد سديم روي رساندن خرماي مضافتي بم مورد بررسي قرار گرفت. ميوه هاي خرما براي مدت مدت 5 دقيقه در آب، محلول اسيد استيک (%0.5، %1.5 و %2.5) و کلريد سديم (%1، %2 و %3) با دماي 25oC غوطه ور شدند و سپس به مدت 80 ساعت در گرمخانه 39±1oC قرار داده شدند. نتايج نشان داد که گرمخانه گذاري عامل اصلي در رسيدن مي باشد به گونه اي که حدود %85 از نمونه هايي که فقط در گرمخانه نگهداري شدند رسيدنشان تکميل شد. درصدهاي مختلف اسيد استيک و کلريد سديم تاثير محدود و تکميل کنندگي در رسيدن خرماها داشت. نتايج آزمايش هاي شيميايي نشان داد که درصد مواد جامد کل و مواد جامد محلول و اسيديته ميوه خرما در طي رسيدن افزايش و pH و مواد جامد نامحلول در آب در طي رسيدن کاهش يافته است. با توجه به نتايج بدست آمده رساندن خرما با محلول اسيد استيک %2.5 مي تواند روش خوبي براي رساندن تسريع شده خرماي مضافتي باشد. |
كليد واژه: اسيد استيک، کلريد سديم، گرمخانه گذاري، خرماي مضافتي، رساندن مصنوعي |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .