پاسخ به:خواص مواد غذایی
پنج شنبه 4 آبان 1391 6:23 AM
رنگدانه ميوهها و سبزيها معجون سلامت
يك متخصص تغذيه، ميوهها و سبزيها را از اركان اصلي تغذيه انسان دانست و گفت: اين گروه غذايي به دليل سرشار بودن از انواع ويتامين و عناصر معدني و دارا بودن فيبرهاي محلول و غيرمحلول در آب توصيه ميشوند. همچنين رنگدانههاي موجود در ميوهها و سبزيها، معجون سلامت بشرند.
دكتر سيدعلي كشاورز در گفتگو با ايسنا گفت: ميوهها و سبزيها داراي ويتامينهاي C، گروه B غير از 12 B و پيشساز ويتامين A هستند. همچنين عناصر معدني بويژه پتاسيم و منيزيم و به ميزان كمتر آهن و كلسيم در آنها وجود دارد. البته در سبزيجاتي نظير ريواس و اسفناج ، جذب آهن صورت نميگيرد.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: فيبرهاي محلول و غيرمحلول در آب موجود در ميوهها، آب را جذب مدفوع ميكنند و در پيشگيري از يبوست موثرند. همچنين فيبرهاي محلول در آب، جذب كلسترول را در دستگاه گوارش كاهش داده و لذا در افراد با چربي و كلسترول بالا، استفاده از ميوههايي مانند سيب توصيه ميشود.
اين متخصص تغذيه، امتياز بعدي ميوه و سبزي را رنگدانههاي آنها برشمرد و گفت: امروزه ثابت شده است، اين رنگدانهها در كاهش ابتلا به سرطان و بيماريهاي قلبي عروقي موثرند.
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار