انار ساوه:
8 هزار و 500 هکتار باغ انار در ساوه وجود دارد.
سالانه 154 هزار تن انواع انار در ساوه برداشت می شود.
انار ساوه به بیش از 35 کشور صادر میشود.
با توجه به رقبای بزرگی که انار ساوه در کشور و در جهان دارد ، این رقبا برای فروش محصولات خودشان از نام انار ساوه استفاده میکنند.
انار ساوه عنوان دومین انار کشور را داراست که اگر سرمای سالهای گذشته به وجود نمی آمد ، هم اکنون بزرگترین تولید کننده در کشور بودیم.
مواد غذایی تولیدی از انار ساوه:رب انار - عسل انار- انواع اب نبات وشکلات و شیرینی-انواع سالاد -انواع محصولات آرایشی و پزشکی (انواع پماد زخم - انتی اکسیدان...)- چای ونوشیدنی انار و...بیش از ۴۰۰ نوع انواع فراورده ها
500 هکتار از باغات انار ساوه به دلیل سرمای سالهای گذشته به طور کامل نابود شد.و فقط به اسم باغ انار شناسایی میشوند.در صورتی که هیچ سودی ندارند.
در سالهای 1344 الی 1345 ارقام انار جمع آوری و کلکسیونی در ساوه شامل 110 رقم احداث شد. در سال 1347 از این کلکسیون قلمه گیری شده و به ایستگاه ورامین فرستاده شد، بعلاوه ارقام و فرمهای جدیدی نیز از سراسر کشور و همچنین تعدادی رقم از کشور شوروی به آنها اضافه گردید، بطوریکه تعدا انها به حدود 185 نمونه رسید.
به طور كلي انار را مي توان از نظر مزه به سه دسته انار شيرين ، ملس ( ميخوش ) و انار ترش و از نظر زمان رسيدن و برداشت ميوه به دو دسته انارهاي زود رس و انارهاي دير رس تقسيم كرد
هم اكنون حدود هشت هزار هكتار باغ بارده انار در این شهرستان در ارقام آقا محمد علی(آقامندلي)، ملس یزدی، نادری، اردستانی، ملس ساوه و ملس ترش ساوه، آلك شيرين ، تابستاني ، آب دندان ، تبريزي، يوسف خاني وجود دارد که در این میان سایر انار های کمیاب از جمله انار پوست سیاه شیرین نیز در ساوه برداشت میشود، گونه ای از انار که به انار کرسی در بعضی مناطق ساوه برای شب های زمستان و به اصطلاح استفاده در پای کرسی های زمستانی مورد مصرف قرار میگرد وجود دارد که این میوه بر روی درخت میماند تا اواخر زمستان از درخت جدا میشود و مصرف میشود.
هر ساله به همت اداره ارشاد و جهاد کشاورزی جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و ترویج محصول ارگانیك، اشتغالزایی، توسعه صادرات، ارتقاء كیفیت و افزایش تولید انار برگزار می شود.
by mehrdad shahrokh