مساجد بندر لنگه
دوشنبه 27 شهریور 1391 10:45 PM
مسجد بازار مساح
مسجد بازار مساح در ضلع شمال شرقی «بازار مساح» واقع شدهاست، ویکی از مساجد قدیمی شهرستان بندر لنگه است. گویند این مسجد توسط فردی از شیوخ القواسم به نام شیخ قضیب القاسمی در سال ۱۱۲۲ هجری قمری ساخته شدهاست. مسجد دارای تزیینات گچبری زیبا، با نقاشی اطراف ستونهای بزرگ ودائری شکل، بنای این مسجد برسنک معماری قدیم وسقف بغدادی میباشد.
مسجد سلطان العلما
این مسجد در سده سیزده هم هجری قمری توسط علامه شیخ الاسلام عبدالرحمن خالدی بنیانگذاری شدهاست. در ابتدار أمر قسمت اولی مسجد به طول ۲۰ متر و عرض ۱۵ متر ساخته شدهاست، بعداً قسمتهای به مسجد اضافه شدهاست. در اولین تعمیر وبازسازی مسجد توسط حاج محمد عقیل ملا احمد بستکی شبستانی به طول ۳۰ متر به مسجد اضافه نمودهاست، ودر توسعه دوم توسط شیخ احمد علوی چند حوضچهٔ برای وضوء و آب انبار نیز به مسجد اضافه شدهاست. در سال ۱۴۰۵ هجری قمری مسجد به طور کامل توسط شیخ الاسلام محمد علی خالدی تعمیر وباز سازی شدهاست و منارهای مجلل و منبر و محرابی جدید با تزیینات زیبا به مسجد اضافه شدهاست. این بنا از آثار دوران زندیه است، ستونهای مسجد با گچ بریهای زیبا و برجسته تزئین شدهاست.
مسجد غیاث
مسجد غیاث یکی از مساجد تاریخی ومعماری بندر لنگه است این مسجد در وسط محلهٔ «البلوکیه» واقع میباشد. بنیانگذاری آن توسط شخصی به نام حاجی غیاث بودهاست. در سده سیزده هم هجری قمری بنیان مسجد مذکور پایان یافتهاست این مسجد چند بار مرمت شدهاست، وآخرین تعمیر وبازسازی آن درسال ۱۴۱۰ هجری قمری بودهاست این مسجد دارای یک شبستان بزرگ زمستانی میباشد ستونهای مسجد با گچ بریهای زیبا و برجسته تزئین شدهاست .
مسجد خداداد
مسجد خداداد اولین مسجد از مساجد برادران اهل تشیع است این مسجد یکی از مساجد زیبا و تاریخی شهرستان بندر لنگه میباشد. این مسجد در محلهٔ بازارمساح بندرلنگه قرار دارد ، از نظر زیبایی یکی از کاملترین مساجد بندرلنگه به شمار میرود . محراب مسجد حاجی خداداد ، دارای تزیینات گچبری ارزندهای است و قدمت آن به دوره زندیه میرسد
مسجد افغان
این مسجد در محله افغان بندرلنگه واقع شده است از بناهاي مرحوم حاج عبدالله افغان ، بازمانده افغاني هاي بستک و بندرلنگه از دوره افشاریه مي باشد . اين مسجد داراي يک شبستان تابستاني و يک شبستان زمستاني مي باشد . ستون این مسجد با گچ بری های زیبا و برجسته تزئین شده است . تاريخ ساخت اين بنا 1270 هجري است .
مسجد شیخی
مسجد شیخی در سمت مشرق بازارمساح واقع شدهاست. این مسجد از بناهای دورهٔ زندیه است. مسجد چندبار تعمیر ، باسازی و توسعه شدهاست. وآخرین بار در سال ۱۴۱۱ هجری قمری بازسازی شدهاست. شبستان و ستونهای آن از جهت به کار بردن قطعات سنگتراشی شده نقوش گل و بوته قابل ملاحظهاست. پوشش تزئینی تاق و سردرها و زینتکاری رواقها با قطعات سنگتراشیده شده آهکی فوقالعاده جالب و ظریف صورت گرفتهاست. نقوش این رواقها، از سبک نقش و نگار هندی تأثیر گرفتهاست. سقف مسجد از چوب مخصوصی به نام صندل یا (چندل) که از هندوستان و مومباسا آورده میشد ساخته شدهاست. این مسجد دارای تزیینات گچبری ارزندهای است و قدمت آن به دوره زندیه میرسد.
مسجد ملک ابن عباس
به دستور محمد بن عباس بحريني براي سيد محمد عالم ساخته شد . اين مسجد به جاي مسجدي قديمي تر در همان مکان ساخته شده ، بنای مسجد از دوره ی صفویه و مسجد کنونی متعلق به دوره ی قاجار است . مناره این مسجد در سال 1237 شمسي ساخته شد مناره و مسجد این بنا توسط استاد محمد نامي (كسي كه يكي از مناره هاي بارگاه امام علي (ع) را ساخته است )مناره بن عباس واقعا زيبا وديدني است و كاشيكارههاي جالبي داردو شبستانی بزرگ با طاق های کلیل و گچ بری های زیبا ویک مناره ی جالب و منحصربه فرد 32 متر ارتفاع دارد