اثر حرارت مرطوب بر روي فعاليت مهار كننده هاي تريپسين در نخود معمولي، لوبياي سفيد و باقلا
یک شنبه 16 مهر 1391 5:06 PM
14 : پژوهش و سازندگي تابستان 1382; 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):87-93. |
اثر حرارت مرطوب بر روي فعاليت مهار كننده هاي تريپسين در نخود معمولي، لوبياي سفيد و باقلا |
زارع صمد,حيدري رضا,عبادي عبدالغفار |
در مطالعه حاضر تاثير حرارت مرطوب در 100 درجه سانتيگراد در مدت زمان0، 1، 3، 6، 12و 24 ساعت بر روي آرد نمونه هاي نخود، لوبيا و باقلا مورد بررسي قرار گرفت. ميزان پروتئين کل در نخود، لوبيا و باقلا در تيمار حرارتي صفر به ترتيب، 4.1، 22.18و 30.5 درصد برآورد گرديد. تغييرات ميزان پروتئين کل در هر سه نمونه مورد مطالعه که تحت تيمارهاي حرارتي با زمانهاي متفاوت قرار گرفته بودند، معني دار نبود. فعاليت مهارکننده هاي تريپسين در نمونه هاي حرارت نديده در بذور نخود، لوبيا و باقلا، به ترتيب 27.8، 41.5و 49.9 ميکروگرم در هر گرم آرد نمونه تعيين گرديد که در طي تيمارهاي حرارتي فوق، کاهش معني داري را نشان داد. الکتروفورز در ژل پلي اکريلاميد در حضور سديم دو دسيل سولفات (SDS – PAGE) بر روي پروتئين کل نمونه هاي حرارت ديده و حرارت نديده بعد از اعمال تيمار آنزيمي انجام گرفت. مقايسه الکتروفوروگرام هاي بدست آمده نشان داد که، تغييرات شديدي در کاهش ضخامت و رنگ باندها پروتئيني متناسب با افزايش زمان حرارت دهي ايجاد شده است. اين فرايند از غير فعال شدن مهارکننده هاي تريپسين ناشي از اعمال حرارت و تاثير شديد آنزيم تريپسين در هيدروليز پروتئينهاي نمونه بوده است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .