تاثير كشت ارگانيك بابونه Matricaria chamomilla L. بر تركيبات شيميايي آن
یک شنبه 16 مهر 1391 4:26 PM
12 : پژوهش و سازندگي زمستان 1382; 16(4 (پي آيند 61) در زراعت و باغباني):87-95. |
تاثير كشت ارگانيك بابونه Matricaria chamomilla L. بر تركيبات شيميايي آن |
جهان محسن,كوچكي آرش |
به منظور بررسي تاثير کشت ارگانيک بابونه بر ترکيبات شيميايي و برخي صفات زراعي آن، آزمايشي در سال زراعي 82- 81 در مزرعه تحقيقاتي دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي، به صورت کرتهاي خرد شده و در قالب طرح بلوکهاي کامل تصادفي با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهاي مورد مطالعه شامل چهار سطح کود دامي (40،30،0و 50 تن در هکتار) بعنوان فاکتور اصلي و پنج نسبت اختلاط با گياه هميشه بهار (25:75،50:50،75:25،100:0و (0:100 به عنوان فاکتور فرعي در نظر گرفته شدند. نتايج حاصل نشان داد که بين ماده خشک بابونه و مصرف کود دامي رابطه معني داري وجود ندارد، به علاوه سطح برگ بابونه تحت تا ثير مصرف کود دامي قرار نگرفت و اختلافات مشاهده شده بين ميانگين اين صفات درسطوح مختلف کود معني دارنبود. با کاهش نسبت بابونه در مخلوط با هميشه بهار، سطح برگ، توليد ماده خشک و توليد بذر بابونه به طور معني داري کاهش يافت. ميزان کامازولن اسانس به شدت تحت تا ثير شاخص سطح برگ و ميزان توليد بذر قرار گرفت. نتايج اين آزمايش نشان داد که با ترکيب 50 درصد يا کمتر بابونه در مخلوط با هميشه بهار و مصرف کودهاي دامي مي توان سيستم مناسبي جهت توليد ارگانيک بابونه فراهم ساخت، به طوري که بدون مصرف نهاده هاي شيميايي، ميزان مطلوبي از کامازولن قابل استحصال باشد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .