پاسخ به:پژوهش و سازندگي
پنج شنبه 23 شهریور 1391 11:29 AM
22 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):175-180. |
اثر سطوح مختلف آمونيوم و موليبدن بر تجمع نيترات در دو رقم خيار گلخانه اي |
الفتي چيراني جمال علي*,بابالار مصباح,كاشي عبدالكريم,يزداني حسين,داداشي پور احمد |
* دانشگاه تهران |
در اين پژوهش اثر سطوح مختلف آمونيوم (0، 1/0 و 3/0 ميلي اکي والان در ليتر) و موليبدن (0.05، 0.1 و 0.15 ميلي گرم در ليتر) در محلول هاي غذايي بر درصد ماده خشک، اسيديته قابل تيتراسيون، مجموع مواد جامد قابل حل، مقدار ويتامين ث، فسفر، کلسيم، پتاسيم، منيزيم و عملکرد ميوه خيار ارقام سلطان و روبا- اس مورد بررسي قرار گرفت. طرح به صورت فاکتوريل کرت هاي خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفي در دو زمان کشت بهاره و پاييزه انجام گرفت و در هر کشت در دو نوبت و به فاصله يکماه نمونه گيري براي اندازه گيري صفات صورت گرفت. نتايج حاصل از تجزيه مرکب نشان داد که افزايش آمونيوم در محلول هاي غذايي سبب افزايش بسيار معني دار فسفر و کلسيم ميوه گرديد. زمان کشت تاثير معني داري بر اسيديته قابل تيتراسيون، مجموع مواد جامد قابل حل، مقدار ويتامين ث، کلسيم و منيزيم ميوه داشت. زمان برداشت نيز تاثير معني داري بر درصد ماده خشک، کلسيم، پتاسيم و فسفر ميوه دارد اما افزايش موليبدن تاثير معني داري بر اين صفات نداشت و مقدار 0.05 ميليگرم در ليتر موليبدات آمونيوم در محلول هاي غذايي کافي مي باشد. |
كليد واژه: محلول غذايي، خيار گلخانه اي، آمونيوم، موليبدن، رقم |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .