پاسخ به:پژوهش و سازندگي
چهارشنبه 22 شهریور 1391 10:23 AM
5 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):34-39. |
شناسايي عوامل پوسيدگي قارچي ميوه کيوي در سردخانه |
طاهري حسين*,ارشاد جعفر,فيفايي رضا |
* موسسه تحقيقات مركبات كشور |
كيوي يكي از محصولات باغي است كه ميوه آن مي بايستي حداكثر 48-24 ساعت پس از برداشت به سردخانه انتقال داده شود. ميوه كيوي نيز مانند بسياري از محصولات باغي در زمان انبارداري در سردخانه به برخي از قارچ ها آلوده مي شود و بيماري هاي انباري يكي از مشكلات عمده آن مي باشد. طبق بررسي هاي به عمل آمده كپك خاكستري ناشي از Botrytis cinerea مهمترين بيماري انباري كيوي در دنيا مي باشد. به منظور شناسايي عوامل پوسيدگي قارچي ميوه کيوي پس از برداشت ميوه هر هفته از انبارها و سردخانه هاي مختلف نمونه برداري شد و در آزمايشگاه باكشت نمونه ها روي محيط غذايي PDA عوامل بيماري زاي زيرخالص سازي و با استفاده از كليدهاي معتبر شناسايي شدند. |
كليد واژه: کيوي، پوسيدگي انباري، Penicillium italicum, P. digitatum, Mucor sp. Alternaria alternata, Botrytis cinerea |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .