پاسخ به:اخبار استان فارس
پنج شنبه 27 مهر 1391 2:14 PM
زیست نیوز- یک تابستان دیگر نیز گذشت و تالابهای استان خشک تر از این چند سال همچنان روزهای بحرانی خود را سپری می کنند. دریاچه هایی که روزی اکوسیستم های کم نظیر را در استان فارس رقم زده بودند اکنون یا شوره زار شده اند یا کاملا خشک هستند.
آن تعداد انگشت شمار دریاچه هایی که با تلاشهای فراوان کمی آب در آن جریان یافته بود نیز به مدد گرمای تابستان تبخیر شد. یک کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با آخرین وضعیت دریاچه های استان فارس گفت: در حال حاضر به دلیل تبخیر زیاد آب در تابستان و برداشتهای غبرمجازی که از منابع آبی اطراف دریاچه های استان صورت گرفت وضعیت دریاچه های استان همچنان بحرانی است و هر روز بدتر می شود.
به نقل از مهر، علمدار علمداری در خصوص وضعیت دریاچه پریشان اظهار داشت: این دریاچه در حال حاضر به طور کامل خشک شده که امیدواریم با بارشهای مناسب پاییز امسال شاهد برون رفت پریشان از این وضعیت باشیم. وی ادامه داد: علاوه بر دریاچه پریشان در حال حاضر دریاچه ارژن که در ابتدای سال تا حدودی آب داشت نیز خشک شده و وضعیت این دریاچه نیز بهتر از پریشان نیست.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر تمام دریاچه های استان خشک شده اند، اظهار داشت: وضعیت دریاچه کافتر نیز بحرانی است البته علاوه بر اینکه این دریاچه خشک شده بلکه زندگی مردم منطقه نیز که از طریق ماهیگیری امرار معاش می کردند نیز با مشکل روبه رو شده اند.
علمداری با اشاره به وضعیت اسف بار دریاچه بختگان نیز بیان کرد: این دریاچه که از بزرگترین دریاچه های بزرگ کشور است در حال حاضر پنجمین سال متوالی خشکی به صورت 100 درصدی را سپری می کند.
وی با اشاره به حقابه این دریاچه گفت: طی چند ماه گذشته حدود 40 میلیون متر مکعب آب به عنوان حقابه برای احیای این دریاچه رهاسازی شد که این میزان آب نه تنها دردی از دریاچه دوا نکرد بلکه کشاورزان با هجوم به سمت این آب اقدام به استفاده از ان برای مصارف کشاورزی کردند.
این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه وضعیت دریاچه مهارلو نیز بحرانی است، اظهار داشت: این دریاچه هم اکنون به شوره زاری تبدیل شده و این امر باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. علمداری افزود: در حال حاضر دریاچه مهارلو به شوره زاری تبدیل شده که با ادامه این روند گنبدهای نمکی این دریاچه را به طور کامل فرا می گیرند.
علمداری با بیان اینکه گنبدهای نمکی شوری آب را بیشتر می کنند،اظهار داشت: یکی از دلایل وجود این گنبدهای نمکی در اطراف مهارلو یکی مربوط به ساختار منطقه و دیگری مربوط به تبخیر زیاد آب است. اکنون دیگر باید نشست و به بارشهای پاییزی و زمستانه استان امیدوار بود که شاید طی این چند ماه روح تازه ای به تالابهای بحران زده استان دمیده شود.