تاريخ مشاوره : سه شنبه 10/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 14/5/1391
تحصيلات : ديپلم
گروه : سوالات شرعي
سوال : سلام خسته نباشین ببخشین یه راهنمایی میخواستم پدر و مادر من با من مشکل دارن خونه رو برام جهنم کردن هیچکسی رو برا درد دل ندارم دائم بهم گیر میدن و تا جایی رسوندنم که حتی فکر خودکشی به سرم میزنه ولی یکم که با خدا راز و نیاز کردم و یکم که نماز خوندم سر عقل اومدم ازین تصمیم احمقانم همیشه توی همه کارا من تقصیر کار شناخته میشم. برای توهین هم که بهتر از من پیدا نمیکنن نفرینم که دائم دارن نفرینم میکنن بخدا دیگه از زندگی خسته شدم حتی اسم یه دختر رو وقتی یبار تو عمرم به مامانم اعتماد کردم و باهاش درد دل کردم رو گفتم.الکی و بدون دلیل اشکال گرفتن(میدونم از روی لج با من بود)با اینکه دختری که گفتم از یه خانواده مذهبی و خیلی نجیبه. الان یه سوال داشتم.بنظر شما نفرینای پدر مادر من حقه؟چیکار کنم دیگه نفرینم نکنن؟بخدا میترسم ازین نفرینای الکیشون.میدونم عاقبت نفرین پدر مادر چیه ولی... خونه باشم میگن تو چرا دائم خونه ای بیرون برم میگن تو چرا اینقد ولگردی میکنی به خدا کلافم ازین زندگی نکبت چیکار کنم؟ یه سوال دیگه هم داشتم اگه کسی قسم دروغ بخوره باید چیکار کنه تا خدا ببخشدش؟؟چجوری این عادتو که سریع و بی مورد قسم میخورم رو از خودم دور کنم؟؟؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
برای قسمت اول سؤالتان با بخش معارف اسلامی سایت مکاتبه نمایید. همینقدر بدانید بسیار بعید است پدر و مادر نفرین از ته دل برای فرزند خود بکنند. نفرین لفظی عادتی برای بعضی شده، بدون آن که قصد جدی داشته باشند و اصلا تصور مسأله را کرده باشند.
قسم دروغ، حرام است و راه جبران آن توبه و عذرخواهی به درگاه الهی است. توبه ای که از صمیم قلب و از روی پشیمانی باشد و شخص تصمیم جدی بر تکرار نکردن گناه داشته باشد پذیرفته می شود. خداوند بسیار توبه پذیر و بخشنده است.
با آگاهی و معرفت بیشتر نسبت به خداوند و شأن و جایگاه ارزشی "الله"، این معرفت حاصل می شود که از او برای موارد جزیی هزینه نکنیم و حرمت و جایگاه او را بیشتر رعایت کنیم، چه رسد به این که به دروغ قسم بخوریم.
با تمرین و تلاش، حل می شود. اولش شاید سخت باشد و گاه به عادت تخلف هم بشود؛ ولی با مقاومت و استمرار، کم کم این عادت از بین می رود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.