تاريخ مشاوره : چهارشنبه 11/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 14/5/1391
تحصيلات : دانشجو
گروه : سوالات شرعي
سوال : با سلام. من در صورتم کمی جوش های ریزی دارم. گاهی که ناخوداگاه دست به صورتم می کشم، از آن جش های خشک شده ذرات ریزی کنده می شود. آیا اگر با کمی حس درد کنده شود نجس است؟! این طور که باشه که خیلی سخت میشه!! چون مدام ممکنه برای آدم اتفاق بیفته!!! یا اگر دست و پای آدم توسط جسم تیز یا زبری خراشیده بشود بدون اینکه خون بیاید هم نجس است؟! متاسفانه من کمی وسواس دارم.قبلا هم سوالاتی در این زمینه اینجا مطرح کردم. البته در تلاش برای رفع این مشکلم. می خواستم بدانم با توجه به اینکه مرجع من حضرت آیت الله خامنه ای ولی من از کتاب "وسواس و درمان آن" آیت الله مظاهری استفاده می کنم و تا الان خیلی بهتر شدم اشکالی ندارد؟؟ ایشان خیلی بر روی تسامح و تساهل افراد وسواسی در طهارت و نجااست تاکید دارند و در تمام قسمت های کتاب و استفتائات بر بی اعتنایی به یقین وسواسی و هرچه او را رنج میدهد حتی اگر ظاهراً یقین داشته باشد تاکید می کنند. و اینکه متنجس برای وسواسی متنجس نیست.
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
1. اگر پوست است که کنده می شود، نجس است؛ ولی اگر چرک است، نه.
2. فقط در صورتی که موجب کنده و جدا شدن پوست از بدن بشود، آن پوست کنده شده نجس است. ضمنا فقط پوستی که جدا می شود نجس اشت و جای آن در بدن پاک است.
به یک نکته هم توجه کنید که در این مسائل فحص و جستجو و نگرانی برای آن لازم نیست.
3. مراجعه به آن کتاب و عمل بر طبق دستورات ایشان اشکالی ندارد و صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.