پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391 1:02 PM
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006522
آيت الله صافي
موسسه ذکر
تاريخ مشاوره : يکشنبه 22/5/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 26/5/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي
سوال : ایا تصویر وعکاسی در اسلام جواز دارد یا خیر لطفا به ما شرح دهید ؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
عکاسی و فیلمبرداری و ... اشکالی ندارد و جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006440
آيت الله مکارم
موسسه ذکر
تحصيلات : دانشجو
سوال : سلام بنده در حالت کلی عادت ماهانه ی منظمی ندارم و در ماه مبارک رمضان این مسئله تشدید میشه. ماه قبل از ماه مبارک 10 خرداد عادت ماهانه شدم و در ماه مبارک بعد از ظهر روز هفدهم لکه ی قهوه ای مشاهده کردم که بنا بر استحاضه گذاشتم اما این مسئله تا شب ادامه داشت و درنهایت عادت شدم. حالا برام سوال پیش اومده که آیا اون روزه ی من قبول بوده ویا باید بنا را برحیض بگذارم و قضای آن را به جا بیاورم؟ و اینکه من معمولا تا 10 روز و حتی بعد از اون هم خون میبینم که البته روزهای اخر به رنگ قهوه ای تیره هست. آیا تا پایان ده روز نباید روزه بگیرم؟ و بعد از اون استحاضه ی قلیله مانعی برای روزه گرفتن دارد؟ (مرجع : آیت الله مکارم) ممنون میشم اگر پاسخ بدین طاعات و عباداتتون قبول
دوست محترم!
روزه آن روز نیز باطل است و بعدا باید قضا نمایید.
آری، تا پایان 10 روز، حیض است و نباید روزه بگیرید. بعد از 10 روز، استحاضه است و در حال استحاضه با رعایت احکام آن، باید نماز خوانده و روزه هم گرفته شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006512
آيت الله خميني
موسسه ذکر
تحصيلات : ديپلم
سوال : به نام خدا
مدت 3 سال است به علت بیماری كلیه فادر به روزه گرفتن نیستم
تكلیف چیست
با تشكر
دوست محترم!
کسی که بیمار است و روزه برای او ضرر دارد و بیماری اش تا رمضان بعد هم ادامه دارد، نه تنها روزه بر او واجب نیست، قضا هم لازم نیست. البته برای هر روزه باید یک مد طعام (750 گرم گندم یا ...) به فقیر بدهد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006417
آيت الله سيستاني
موسسه ذکر
تحصيلات : ليسانس
سوال : سلام علیکم. نماز و روزه هاتون قبول. من قبلا شنیده بودم سپرده گذاری با سودهای متفاوت در بانک حرام است. حالا که شکر خدا سر کار رفتم و می خوام پس اندازی داشته باشم از خیلی ها مشورت کردم ، متوجه شدم که سپرده گذاری با سود ( نه قرض الحسنه) حرام نیست و میتوان سپرده گذاری کوتاه مدت یا بلند مدت کرد. با توجه به مرجع تقلیدم اقای سیستانی لطفا پاسخ دهید. بسیار ممنون.
دوست محترم!
بله، در قالب عقود شرعی مثل مضاربه، مشارکت و ... می توان سپرده گذاری کرد و سود دریافتی و یا و گرفتن وام هم جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006427
آيت الله خميني
موسسه ذکر
تحصيلات : نا مشخص
سوال : میزان کفاره روزه چقدر است؟
دوست محترم!
کفاره ابطال روزه، اطعام 60 فقیر (به هر فقیر یک مد طعام یعنی 750 گرم گندم یا ...)، و یا 60 روز روزه گرفتن است که 31 روز ابتدایی آن باید پشت سر هم باشد.
شخص هر کدام را بخواهد می تواند انتخاب کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006429
آيت الله خامنه اي
موسسه ذکر
تحصيلات : فوق ليسانس
سوال : با سلام چنانچه در ماه رمضان عادت ماهانه شویم، از همان لحظه اول مشاهده خونریزی اجازه داریم روزه را افطار کنیم؟ چه قبل از ظهر یا بعد از ظهر؟
دوست محترم!
اگر خون حیض است، بله، روزه باطل است و می توانید افطار کنید، و فرقی هم بین قبل و بعد از ظهر نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006409
آيت الله مکارم
موسسه ذکر
تحصيلات : فوق ديپلم
سوال : با سلام و آرزوی قبولی طاعات . لطفا بفرمایید با توجه به اینکه نیمی از خوراک روزانه ما برنج و نیمی گندم می باشد زکات فطره را چگونه باید پرداخت کنیم ؟ باتشکر
دوست محترم!
دادن زکات فطریه بر اساس گندم، کفایت می کند و صحیح است، مگر این غذای غالب، برنج باشد.
زکات هر نفر بر اساس گندم، 2500 تومان می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006413
آيت الله خامنه اي
موسسه ذکر
تحصيلات : دانشجو
سوال : با سلام. می خواستم بدانم حکم شرعی دست دادن بعضی کشتی گیران ما در مسابقات المپیک با داوران زن و لمس بدن کشتی گیران ما توسط داوران زن برای چک کردن بدن آن ها چیست؟ آیت الله خامنه ای
دوست محترم!
لمس بدن نامحرم و دست دادن با او ـ آن هم بدون پوشش و مانع ـ جایز نیست و حرام می باشد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1006380
آيت الله بهجت
موسسه ذکر
تحصيلات : نا مشخص
سوال : به نام خدا و سلام من یه سوال داشتم که اینجا مطرح کردم http://www.askdin.com/thread17810.html ولی باز متوجه نشدم مثلا من موقع شستن صورت آب رو میریزم روی چشم ها و ابروها و بعد از ابرو ها دست میکشم به سمت پایین (در همه موارد از بالا به پایین دست کشیده میشه) حالا میرم پیشانی رو دست میکشم آیا با توجه به این قسمت که در صفحه لینک داده شده نیز پررنگ کردم: احتیاط واجب آن است كه در هر عضو ابتدا قسمتهاى بالاتر وسپس قسمتهاى پایین تر را بشوید, و رعایت ترتیب عرفى كافى است باید مجددا تمام قسمتهای زیر پیشانی را بشویم؟ بدلیل اینکه ابتدا پیشانی شسته نشده بوده و قسمتهای پایین پیشانی شسته شده بوده و بعد پیشانی شسته شده . باز هم تاکید میکنم در همه موارد از بالا به پایین دست کشیده میشود ولی ترتیب شسته شدن قسمتهای صورت متفاوت است یعنی اول چشمها و بعد پیشانی شسته شود مشکل دارد؟ چون این حکم رو در غسل هم دارند که خوشبختانه احتیاط واجب بوده است .. و فکر نمیکنم سایر مراجع چنین حکمی داشته باشند ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر
دوست محترم!
بنا بر نظر مرحوم آیت الله بهجت، بنا بر احتیاط واجب باید از قسمت بالایی عضو شروع به شستن شود، لذا باید دوباره پس از شروع از پیشانی، بقیه صورت هم برای وضو شسته شود تا صحیح باشد.
البته این احتیاط واجب است، و مقلد می توان به آن عمل کرده و یا به فالاعلم که فتوا می دهد مراجعه نماید. سایر مراجع عظام چنین نظری ندارند. لذا به هر کدام مراجعه نمایید اشکالی ندارد و وضوهای شما صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.