0

آش میوه، آش جایگزین

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

آش میوه، آش جایگزین
شنبه 15 آبان 1389  7:38 AM

آش میوه، آش جایگزین

آش میوه، آش جایگزین

اغلب خانواده‌ها برای نهار یا عصرانه روز سیزده‌به‌درشان قابلمه آش رشته‌ای بار می‌گذارند و اقوام دور هم با خوردن آش رشته، سیزده‌شان را به‌در می‌کنند


درصورتی که از رسم و رسوم بگذریم، به جای آش رشته – که به خودی خود غذای پرحجم و سنگینی است – در کنار ۱۳ روز ناپرهیزی و همچنین خوردن تنقلات مختلف – به‌خصوص آجیل – در روز سیزده‌به‌در، یک کاسه آش میوه، هم بیشتر می‌چسبد و هم مفیدتر است.


آش میوه به خاطر داشتن انواع و اقسام میوه‌های خشک و برگه‌ها، سبک و شست‌وشودهنده دستگاه گوارش است. اگر مایل باشید، می‌توانید امسال این آش را جایگزین آش رشته کنید.


● مواد لازم:


▪ گوشت چرخ‌کرده، ۵۰۰ گرم


▪ لوبیا قرمز، ۲۰۰ گرم [خواص لوبیا]


▪ نخود، ۲۰۰ گرم


▪ سبزی آش پاک‌شده، یک کیلوگرم


▪ پیاز متوسط، ۴ عدد [خواص پیاز]


▪ آلوی خورشی، ۲۰۰ گرم


▪ گوجه برقانی، ۲۰۰ گرم


▪ آلبالو خشکه، ۲۰۰ گرم


▪ برگه زردآلو، ۲۰۰ گرم


▪ قیسی، ۲۰۰ گرم


▪ برنج، ۱۰۰ گرم


▪ گندم پوست‌گرفته، ۲۰۰ گرم


▪ نمک و فلفل به میزان لازم


▪ پودر نعناخشک، ۲ قاشق سوپ‌خوری سرخالی [خواص نعنا]


● طرز تهیه:


۱) از شب قبل، نخود و لوبیا و همچنین برنج را در ظرف‌های جداگانه خیس کنید.


ـ نکته: خیس‌کردن حبوبات برای کاهش تاثیر نفاخ‌بودن آنهاست.


۲ ) ۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه موردنظر برای آش، مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن به اندازه‌ای سرخ کنید که کمی طلایی‌رنگ شود، سپس گوشت چرخ‌کرده را همراه مقداری نمک و فلفل به پیازداغ اضافه کرده و آن‌را در روغن سرخ کنید.


۳ ) آب لوبیا و نخود را خالی کرده و حبوبات را داخل قابلمه بریزید. مقدار ۳ لیوان آب به آن بیفزایید و بگذارید تا نخود و لوبیا بپزد.


در این فاصله، گندم را در کاسه‌ای حاوی آب خیس کرده و یکی دوبار آب آن را عوض کنید. بعد از اینکه حبوبات پخته شد، گندم را اضافه کنید.


۴ ) زمان اضافه‌کردن برنج و سبزی هنگامی است که گندم نیم‌پز شده باشد. پس از ریختن سبزی و برنج، در ظرف را بگذارید و مدتی حرارت‌دادن را ادامه دهید تا سبزی هم کاملا بپزد.


ـ نکته: اگر در طول پخت سبزی، آب آش کم شد، به آن آب جوشیده اضافه کنید.


۵) در این فاصله، میوه‌‌های خشک را داخل کاسه‌ای بریزید و پس از اضافه‌کردن مقداری آب سرد به آن، بگذارید حدود نیم‌ساعت خیس بخورد.


بعد از این مدت، میوه‌ها را داخل آش بریزید و حرارت اجاق‌گاز را کم کرده و مدتی صبر کنید تا همه مواد خوب پخته شود و آش جابیفتد.


ـ نکته: اگر شما یا دیگر اعضای خانواده‌تان طبعی شیرین‌پسند دارید، می‌توانید یک یا دو قاشق شکر نیز به آش بیفزایید.


● برای تزئین روی آش:


در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت دهید.


از طرف دیگر ۲ عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. بعد از آنکه آش را داخل کاسه ریختید، ‌روی آن را با نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.


ـ نکته: شما حتی می‌توانید مقداری از میوه‌های خشک و حتی نخود و لوبیای پخته را به صورت جداگانه نگه داشته و برای تزئین روی آش از آنها هم استفاده کنید.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها