0

مهندسی شبکه مایکروسافت

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:مهندسی شبکه مایکروسافت
چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:09 AM

قسمت نهم



Router:
يكي از ديوايسهايي كه امروزه بسيار استفاده ميشود روتر است.وقتي كه مي خواهيم دو شبكه را به هم متصل كنيم و تبادل ديتا كنيم بايد با استفاده از آدرس دهي دو شبكه LAN ياWAN را به هم وصل كنيم.وقتي يك packet ارسال ميشود بايد مشخص شود اين packet مربوط به همان شبكه است يا بايد به شبكه ديگري ارسال شود. اين كار روتر است. روتر با استفاده از Routing Table (جدول بندي روتر) خود به IP Address آن packet نگاه ميكند و ميفهمد مربوط به كدامsubnet است. روترها چندين شبكه را به هم ارتباط مي دهند. تنظيمات روتر را در قسمت هاي بعد توضيح خواهم داد.

روتر به 3 صورت اطلاعات را ارسال مي كند:
Unicast: ارسال packet از يك كامپيوتر به يك كامپيوتر ديگر. (يك به يك)
Multicast: ارسال packet از يك كامپيوتر به چند كامپيوتر. (يك به چند)
Broad cast: ارسال packet از يك كامپيوتر به همه كامپيوترها. (يك به همه)

دليل ديگر استفاده از روترها در بين شبكه ها اين است كه اگر به جاي روتر از همان سوئيچ استفاده شود و سوئيچ ها را به هم وصل كنيم ايجاد ترافيك مي كند.مثلا اگر در يك شبكه اطلاعات به صورت broadcast ارسال شود با وجود روتر فقط در همان subnet ايجاد ترافيك ميشود ولي اگر به جاي روتر سوئيچ باشد اين اطلاعات broad cast شده وارد تمام subnetها ميشود و ايجاد ترافيك در همه شبكه هاي WAN مي كند.پس روتر شبكه را ايزوله مي كند و از ايجاد ترافيك جلوگيري مي كند.
ما دو نوع روتر داريم: سخت افزاري و نرم افزاري
سخت افزاري: كه به صورت آماده و ساخته شده وجود دارد و مي توانيم آن را بخريم و استفاده كنيم. معروف ترين مارك آن Cisco ميباشد.
نرم افزاري: شامل يك كامپيوتر است كه خودمان آن را به روتر تبديل مي كنيم.براي اين كار به تعداد شبكه و subnetها كارت شبكه نياز داريم.سيستم عامل آن بايد سرور 2000 يا 2003 باشد.سپس برنامه اي به نام Routing and Remote Access را بايد بر آن نصب كنيم تا اين سرويس را به ما ارائه دهد.
روترهاي سخت افزاري بهتر هستند زيرا سيستم عامل دارند كه غير قابل تغيير و دسترسي است و از بروز ويروس و مشكلات ديگر ايمن است. ولي كامپيوتر روتر شده بسيار آسيب پذير است.
داخل روترها جدول و راهنمايي (Routing Table) وجود دارد كه ما آنها را تنظيم مي كنيم. روترها اطلاعات را دست به دست به هم مي دهند تا به شبكه مقصد برسد.روترها هم روي كارت شبكه هايشان داراي IP Address هستند كه به IP Address روترها default gateway مي گويند. هر كارت شبكه روتر كه به يك subnet وصل ميشود بايد net IP كارت شبكه روتر با net IP آن subnet يكي باشد.
اگر بخواهيم چند شبكه را در نقاط مختلف و دور را به هم به صورت wireless به هم وصل كنيم از روتري استفاده ميشود كه يك سر آن كارت شبكه Ethernet و سر ديگرش يا خط تلفن و يا آنتن است.


مدل OSI:
يك مدل لايه اي است و در واقعيت وجود خارجي ندارد و مراحل ساخته شدن يك packet را در مبدا تا آخر كه خروجي است را نشان مي دهد. OSI كه مخفف Open System Interconnection ميباشد از 7 لايه تشكيل شده است.براي درك مطالب شبكه بهتر است ترتيب لايه ها را بدانيم كه به طور خلاصه توضيح خواهم داد. فكر مي كنم اگر از لايه 7 به 1 بدانيم دركش راحت تر باشد:

7- Application: درخواست و دريافت اطلاعات از نرم افزارهاي كاربر
6-Presentation: آماده سازي اطلاعات جهت بسته بندي و ارسال 
5- Session :برقراري ارتباط جهت ايجاد هماهنگي هاي لازم
4- Transport: انتقال اطلاعات و اتخاذ تصمصيم در خصوص نحوه آن
3- Network: آدرس دهي منطقي و مسير يابي
2- Data-link: كنترل ورود و خروج اطلاعات
1-Physical : ارسال و دريافت سيگنال هاي اطلاعات
براي اينكه كار درست انجام شود و packet به مقصد برسد بايد اين 7 لايه با هم هماهنگ باشند.

روترها كه بر اساس IP Address كار مي كنند در قسمت network قرار دارند.bridge و سوئيچ كه بر اساس Mac address كار مي كنند وهمچنين error checking پكتها در لايه data-link ميباشند.media شبكه وhub و repeater در لايه physical هستند.
كارت شبكه در لايه هاي( 1و2) وپروتكل ها در لايه هاي (3و4) سيستم عامل در لايه هاي (5و6و7) كار مي كنند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

تشکرات از این پست
samsam DR460N
دسترسی سریع به انجمن ها