پاسخ به:اخبار حوادث 18 مرداد
پنج شنبه 19 مرداد 1391 12:19 AM
دستگيري كلاهبرداري با 40 شاكي از 7 استان كشور
رییس پلیس آگاهی اصفهان از دستگيري کلاهبرداری حرفهای خبرداد كه در هفت استان از 40 نفر اخاذي كرده بود.
به گزارش سرويس«حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سرهنگ حسینزاده در تشريح اين خبر گفت: بر اساس گزارشی از پلیس آگاهی یکی از شهرستانها مبنی بر وقوع چندین فقره کلاهبرداری باندی و همچنين با توجه به زیرکی و آشنایی سردسته باند به خلاءهای قانونی و انکار اتهام از سوی وی بررسی مستندات جمعآوری شده در این پرونده در دستور کار کارشناسان اداره تشخیص هویت و آزمایشگاه جنایی استان اصفهان قرار گرفت.
وی با بيان اينكه با وقوع چندین فقره کلاهبرداری تحت عناوین مختلف در یکی از شهرستانهای اصفهان و در اقدامات صورت گرفته از سوی کارآگاهان مشخص شد که اقلام و اموال حاصل از کلاهبرداری در این شهرستان انبار شده است گفت: در همین راستا با جمعآوری آثار، دلایل و مدارکی دال بر مانورهای متقلبانه و استفاده از عناوین جعلی و اقدامات کلاهبردارانه، کارآگاهان به سرنخیهایی از فردی سابقهدار به نام «اسماعیل»37 ساله رسیدند.
حسينزاده افزود: در تحقیقات محرز شد این متهم با تشکیل باندی در استانهای اصفهان، کردستان، همدان، بوشهر، مرکزی، یزد و آذربایجانغربی اقدام به کلاهبرداری کرده و توانسته از این طریق مبلغی بالغ بر سه میلیارد و 500میلیون ریال را از 40 نفر اخذ کند.
رییس پلیس آگاهی اصفهان در ادامه عنوان کرد: شاکیان این پرونده که خسارتی بیش از سه میلیارد و 500 میلیون ریال به آنها وارد شده با ترفندهای نظیر تهدید و تطمیع مالباختگان و حتی اعضاء باند با هدایت سر دسته باند مسیر تحقیقات کارآگاهان در احقاق حق مالباختگان به تعویق انداخته بودند.
وی اظهار داشت: با دستگیری سرکرده باند، متهمان اجیر شده توسط سر شاخه باند که اغلب از افراد کمسواد یا بیسواد، لب به اعتراف گشودند و اقاریرشان که همه علیه نامبرده بود تغییر نسبی در روند رسیدگی پرونده ایجاد کرد و سرکرده باند که موقعیت را به ضرر خود میدید از زیرکی خود استفاده کرد و با معرفی افراد مجهول و فراری سعی در تغییر جهت، اتهامات از خود داشت.
حسینزاده گفت:با انجام اقدامات و استعلامات از پلیس آگاهی سایر استانها مشخص شد که یکی از مالباختگان ساکن استان همدان دو سال پیش اقدام به طرح شکایت علیه فردی ناشناس مبنی بر کلاهبرداری حدود 220میلیون ریال كرده و با بررسیهای بیشتر مشخص شد که شیوه کلاهبرداری از او شباهت بسیار زیادی به شیوه کار این باند بزرگ دارد با دعوت از وی و بيان اظهاراتش کارآگاهان به نکتهای جالب در بین اظهاراتش پی بردند كه مالباخته با درایت تمام عدلهای دیجیتالی از این فرد شیاد در اختیار کارآگاهان قرار داد.
وی در ادامه گفت: با بررسی این ادله در آزمایشگاه فیزیک جنایی پلیس آگاهی نتایج علمی و آزمایشگاهی غیرقابل انکاری راه فرار این سرکرده باند را بست و متهم که اقدام به کلاهبرداریهای زیادی در استانهای مختلف کشور کرده بود، با تخصص علمی کارشناسان حرفهای آزمایشگاه فیزیک جنایی راهی جز اعتراف نیافت.
Irane aziz