0

گیاهان دارویی

 
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی
شنبه 14 مرداد 1391  1:29 AM

 

نام علمی : Thuja occidentalis

نام خانواده : Cupressaceae

توصیف گیاه : سدر درختی همیشه سبز است که تا ارتفاع 20 متر رشد کرده و دارای شاخه های پهن است. شاخه های سدر حامل برگهای فلس مانند ، مخروط های نر کوچک و مخروط های دوکی ماده کوچک میباشند که در این مخروط ها فلس ها بروی هم همپوشانی دارند.

منشاء‌:‌قسمت های غربی آمریکای شمالی . این گیاه دارای چوب معطر ،‌نرم و سفیدی است و عموماً بعنوان درخت باغی کاشته می شوند.

قسمت های مورد استفاده : برگ ها در واقع شاخه های جوان و تازه یا اسانس روغنی

گروه درمانی : ادرار آور ،‌خلط آور و محرک سیستم ایمنی بدن

موارد استفاده و خواص : عصاره های سدر برای درمان تب ،‌سرماخوردگی ،‌سردرد و رماتیسم ، التهاب برونشیت و سنگ مثانه مورد استفاده قرار می گیرند . شاخه های جوان و تازه این گیاه در طب هوموئپاتی و برای تهیه داروهای مورد استفاده دردرمان زخم ، جوش های پوستی ،‌رماتیسم و سرماخوردگی عمومی کاربرد دارند. سدر یا روغن آن نیز بصورت سنتی برای سقط جنین استفاده می شده اند که البته گاهی همراه با مرگ مادر بوده است.

شکل و مقدار مصرف : دمکرده های این گیاه بندرت مورد استفاده قرار می گیرند زیرا دز موجود در آنها باید با دقت تعیین کرد که چندان کار آسانی نمی باشد. معمولاض عصاره های الکلی این گیاه مورد استفاده قرار می گیرند و در بسیاری  از فرآورد ه های تجارتی آن نیز این فرمولاسیون بکار گرفته می شود.

روغن یا عصاره های حاصل از این گیاه در صورت استعمال موضعی بروی پوست سبب کاهش تحریک شده و برای درمان رماتیسم ،‌زگیل ها ، گرفتن ماهیچه ،‌عفونت های پوستی و دردهای عصبی مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد موثره : عمدتاً ماده موثره موجود در روغن فرار سدر توجون است که به هر دو شکل آلفا – توجون و بتا – توجون تا 65 درصد روغن فرار این گیاه را تشکیل می دهند. علاوه بر این مواد روغن سدر حاوی آلفا – پینن ٰع کامفور ،‌بورنئول ،‌فنکون ،‌سسکوئی ترپن ها ، فلاونوئید ها و پلی ساکارید ها می باشد. روغن سدر 1 – 0/4 درصد از وزن خشک گیاه را تشکیل می دهد.

اثرات درمانی : توجون یک ماده سمی برای اعصاب است و به همین دلیل مصرف خوراکی اسن گیاه توصیه نمی شود. مصرف خوراکی این ماده بمدت طولانی سبب تجمع این مواد شده و ایجاد عوارض سوء جانبی می نماید. تنتور حاصل از این گیاه در درمان زگیل ها بسیار مفید و سودمند میباشد.

پلی ساکارید های محلول در آب موجود در این گیاه دارای اثر تحریک کنندگی سیستم ایمنی هستند. ترکیب دو گیاه دارویی سرخارگل و سدر در گیاه درمانی بعنوان محرک سیستم ایمنی بکار گرفته میشود.

نکته : اسانس روغنی سدر در محصولات دارویی ضدعفونی کننده ، مواد آرایشی مو ، صابون های مایع ، حشره کش ها و مواد بوبر بکار می شود. برگ های پودر شده این گیاه سبب از بین رفتن مگس ها و کنه ها می گردند.

وضعیت : سدر سفید بعنوان گیاه دارویی مورد استفاده در طب سنتی و نیز گیاه دارویی موثر در فارماکوپه های معتبر جهان به ثبت رسیده است. 

 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها