پاسخ به:نکات رمضانی
پنج شنبه 5 مرداد 1391 8:12 PM
یک متخصص طب سنتی گفت: روزه بر روی سیستم عصبی، دردهای عضلانی و رماتیسم تأثیر مثبت دارد و سردردهای میگرنی را نیز تسکین میدهد.
ابوالفتح شیرمردی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان با روزهای گرم تابستان به افراد توصیه میشود از میوههای سرد فصل برای مقابله با گرمای تابستان مصرف کنند.
وی با اشاره به میوههای سرد این فصل، گفت: هندوانه، هلو، خیار، گوجه فرنگی، سبزی، سیب زمینی و ... از جمله میوههای سرد فصل تابستان محسوب میشوند.
شیرمردی با اشاره به افراد گرم مزاج، گفت: افراد گرم مزاج میتوانند با مصرف مواد غذایی سرد وضعیت و دمای بدنشان را متعادل کنند.
این متخصص طب سنتی مصرف عرقیات را در ماه مبارک رمضان در کاهش عطش روزهداران موثر و مفید ارزیابی کرد و گفت: روزهداران برای کاهش عطش در این روزهای گرم میتوانند عرق کاسنی و عرق بید مشک را با کمی شکر و آبلیمو مصرف کنند.
شیرمردی ادامه داد: برای سحر نیز مصرف عرق بیدمشک با سکنجبین طبیعی با غلبه سرکه در رفع عطش بسیار موثر است.
شیرمردی روزه را در درمان برخی از بیماران و کاهش علائم بیماری موثر دانست و گفت: روزه یک نوع درمان است که خاصیت ضد بلغم دارد و در مجموع بدن به ویژه در بهبود سیستم گوارش بدن تأثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: این فریضه الهی بر روی سیستم عصبی، دردهای عضلانی و رماتیسم نیز تأثیر مثبت دارد و حتی دردهای میگرنی سر را نیز تسکین میدهد.
شیرمردی چند توصیه جدی به روزهداران را مورد تأکید قرار داد و گفت: بهمنظور اینکه در ساعات طولانی روز کمتر احساس تشنگی داشته باشیم بهتر است در هنگام سحر علاوه بر مصرف غذاهای معمولی مقداری عسل را با آب جوشیده حل و در صورت تمایل کمی آب لیمو به آن اضافه کرده و بنوشند.
وی با اشاره به برنامه غذایی افطار، گفت: کسانی که گرم مزاج هستند، افطار خود را با آب جوشیده همراه با نبات آغاز کرده و سرد مزاجهایی که عطش ندارند با خرما یا عسل روزه خود را افطار کنند.
شیرمردی با اشاره به خاصیت ضد اخلاط روزه، خاطرنشان کرد: روزه موجب دفع اخلاط میشود و تمام خلطهای بد را از بدن دفع میکند، این ویژگی موجب میشود که پس از ماه رمضان یک حس سبکی به فرد دست داده و تمام مواد مضر از روده یا صفرای فرد دفع شود.