0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:38 PM

 23 : پژوهش و سازندگي بهار 1386; 19(4(پي آيند 74) در امور دام و آبزيان):175-181.
 
مقايسه قابليت هضم و فراسنجه هاي كنتيكي آن در گوسفند و شتر يك كوهانه ايران
 
طباطبايي سيدنورالدين*,نيكخواه علي,زاهدي فر مجتبي,ضميري محمدجواد,رضاييان محمد
 
* دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيفات تهران، دانشگاه آزاد خوراسگان
 
 

به منظور تعيين قابليت هضم و فراسنجه هاي كنيتيكي آن در شتر يك كوهانه ايران و مقايسه آن با گوسفند در اين آزمايش از چهار نفر شتر نر يك كوهانه و چهار راس گوسفند نر نژاد شال كه داراي فيستولاي شكمبه اي بودند استفاده شد. جهت تعيين و مقايسه فاكتورهاي مورد نظر در شتر و گوسفند از دو نوع جيره غذايي شامل جيره تمام علوفه و جيره 30 درصد كنسانتره و 70 درصد علوفه استفاده شد. آزمايش در قالب طرح مربع لاتين 2 × 2 با تكرار انجام پذيرفت. نتايج آزمايش نشان دادكه در شتر بين ميانگين هاي pH و غلظت اسيدهاي چرب فرار مايع شكمبه با مصرف جيره هاي مختلف اختلاف معني داري وجود داشت (0.05>p)، ولي در گوسفند اين اختلافات مشاهده نشد. بين غلظت اسيدهاي چرب فرار در گوسفند و شتر تفاوت معني داري وجود داشت (0.05>p)، اما از نظر غلظت نيتروژن آمونياكي و pH تفاوت معني دار نبود. تفاوت معني داري در قابليت هضم ديواره سلولي و ديواره سلولي منهاي همي سلولز بين گوسفند و شتر مشاهده نشد. تراكم اوره و pH خون در شتر تحت تاثير جيره هاي مختلف قرار نگرفت، اما بين گوسفند و شتر اختلاف معني داري وجود داشت (0.05>p). كه مي توان نتيجه گيري كردكه توليد اسيد چرب فرار در شکمبه، و توان باز چرخ نيتروژن آمونياکي در شتر نسبت به گوسفند بالاتر است.

 
كليد واژه: شتر، گوسفند، قابليت هضم، اسيدهاي چرب فرار، نيتروژن آمونياکي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها