پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:32 PM
23 : پژوهش و سازندگي تابستان 1386; 20(2 (پي آيند 75) در امور دام و آبزيان):160-165. |
آلودگي باكتريايي در كارگاههاي پرورش ميگوي چوئبده آبادان |
سيدمرتضايي سيدرضا*,كر نيازمحمد,تمجيدي بهروز,جهان شاهي علي اكبر |
* مركز تحقيقات شيلات استان خوزستان |
در طي نمونه برداري از چهار مزرعه (12 استخر) پرورش ميگو در آبادان، 192 نمونه ميگوي اينديكوس (ميگوي سفيد هندي) به صورت زنده صيد و به آزمايشگاه منتقل گرديدند. از هپاتوپانكراس و همولنف ميگوها بر روي محيط كشت TCBS و TSA حاوي 5/2 – 5/1 درصد نمك كشت باكتريايي انجام گرفت. بعد از خالص سازي و آزمايشات بيوشيميايي و رنگ آميزي گرم نمونه هاي كشت داده شده شناسايي گرديدند. نتايج نشان داده كه در 114 نمونه كشت داده شده از همولنف (37/59 %) و در 86 نمونه كشت داده شده از هپاتوپانكراس (8/44 %) گونه هاي ويبريو (Vibrio harveyi و V. alginolyticus) جداسازي گرديد. همچنين در 89 نمونه كشت داده شده از همولنف (35/46 %) و در 68 نمونه كشت داده شده از هپاتوپانكراس (42/35 %) باكتري فلاوباكتريوم جداسازي گرديد. در 8 مورد كشت داده شده از هپاتو پانكراس (2/4 %) جنس آئروموناس شناسايي شد. در اين بررسي گونه غالب باكتريايي V. harveyi (عامل بيماري درخشندگي باكتريايي) بوده است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |