پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:28 PM
13 : پژوهش و سازندگي پاييز 1386; 20(3 (پي آيند 76) در امور دام و آبزيان):99-103. |
گزارش اولين مورد جداسازي و شناسايي باكتري آليسايكلو باسيلوس از آب انارهاي صادراتي ايران |
خواجه نصيري شمس الملوك*,شيخي نريمان,حسيني مسعود |
* آزمايشگاه تشخيص و كلينيك دامپزشكي پاستور، تهران |
فساد ميكروبي آب ميوه ها و صنايع وابسته به آن توسط باكتري آليسايكلو باسيلوس از اوايل دهه نود ميلادي مورد توجه جهانيان قرار گرفته است. اين باكتري هاگ دار گرما دوست سبب تغيير طعم و بوي آب ميوه هاي آماده مصرف شده ولي از نظر بهداشت انساني تاكنون گزارش خاصي منتشر نشده است. در اين تحقيق يكي از كنسانتره هاي آب ميوه هاي بسته بندي شده از نظر آلودگي به اين باكتري مورد ارزيابي قرار گرفت به طوري كه براي اولين بار در ايران جداسازي و شناسايي اين عامل از كنسانتره هاي آب انار صورت پذيرفت. اين باكتري با استفاده از محيط كشت اختصاصي جداسازي و خالص و بر اساس خصوصيات مورفولوژيكي و بيوشيميايي شناسايي گرديد. موارد ديگري از آلودگي در ساير آب ميوه هاي صادراتي نسبت به حضور اين باكتري نيز مورد ارزيابي قرار گرفتند كه موارد مثبت 35% است. جلوگيري از رشد اين باكتري، به خصوص در طول حداكثر مدت زمان نگهداري آب ميوه ها و همچنين تشخيص حضور يا عدم حضور اين باكتري در آب ميوه هاي صادراتي با توجه به ميزان حساسيت بالاي روش جداسازي به كار گرفته شده، از اهميتي محوري در تضمين صادرات آب ميوه ها برخوردار است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |