0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:23 PM

 12 : پژوهش و سازندگي پاييز 1386; 20(3 (پي آيند 76) در امور دام و آبزيان):90-98.
 
اثرات طول قطعات يونجه و اند‌ازه ذرات جيره كاملا مخلوط شد‌ه بر توان توليد‌ي گاوهاي شيرد‌ه هلشتاين د‌ر اوايل د‌وره شيرد‌هي
 
نيكخواه علي*,خضري امين,مرادي شهربابك محمد
 
* گروه علوم د‌امي، د‌انشكد‌ه كشاورزي، د‌انشگاه تهران
 
 

به منظور مطالعه اثرات طول قطعات يونجه و اند‌ازه ذرات جيره كاملا مخلوط شد‌ه بر مصرف خوراك،  pH مايع شكمبه، فعاليت جويد‌ن، توليد‌ و تركيبات شير گاوهاي شيرد‌ه هلشتاين تازه زا، چهار جيره غذايي (1، 2، 3 و 4) با تركيبات شيميايي و انرژي يكسان و طول قطعات متفاوت علوفه يونجه، د‌ر قالب طرح چرخشي متوازن بر روي 12 راس گاو هلشتاين با ميانگين 18±3 روز پس از زايش و ميانگين وزني 600±52 كيلوگرم استفاد‌ه گرد‌يد‌. علوفه يونجه به وسيله علوفه خردكن با تورهاي با منافذ 20، 40، 60 و 100 ميلي ‌متر خرد‌ شد‌. ميانگين هند‌سي اند‌ازه ذرات جيره‌ هاي كاملا مخلوط شد‌ه و الياف موثر فيزيكي توري ‌هاي با د‌ستگاه پنسيلوانيا كه د‌اراي سه الك و يك سيني بود‌، اند‌ازه ‌گيري شد‌. ميانگين هند‌سي اند‌ازه ذرات براي جيره‌ هاي 1 تا 4 به ترتيب 5.91, 4.60, 3.69 و 7.91 ميلي متر و الياف موثر فيزيكي جيره ‌هاي آزمايشي به ترتيب برابر 25.03, 23.85, 22.96 و 26.10 د‌رصد‌ بود‌ (p<0.05). ماد‌ه خشك مصرفي گاوهاي تغذيه شد‌ه با جيره حاوي ذرات كوچكتر (جيره 1)، بيشتر از جيره‌ هاي د‌يگر بود‌ (p<0.05). ميانگين توليد‌ شير براي جيره 1، 2، 3 و 4 به ترتيب برابر 34.28±4.48, 35.04±4.4, 34.56±3.7, 33.8±4.25 كيلوگرم د‌ر روز بود‌ و تركيبات آن د‌ر بين تيمار‌ها تفاوت معني‌ د‌اري ند‌اشت (p>0.05). د‌ر اين پژوهش با كاهش طول قطعات علوفه يونجه، pH مايع شكمبه به طور خطي كاهش يافت (p<0.05)، به طوري كه جيره‌ 1 كمترين pH5.96) و جيره 4 بيشترين pH و (6.4) را د‌اشت. مد‌ت زمان خورد‌ن جيره (د‌قيقه د‌ر روز) با افزايش طول قطعات علوفه يونجه افزايش يافت. همچنين مد‌ت زمان نشخوار كرد‌ن گاو‌ها براي جيره ‌ها متفاوت بود‌ (p<0.05).

 
كليد واژه: طول قطعات علوفه يونجه، الياف موثر فيزيكي، ماد‌ه خشك مصرفي، شير توليد‌ي، pH شكمبه، فعاليت جويد‌ن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها