پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:16 PM
: پژوهش و سازندگي زمستان 1386; 20(4 (پي آيند 77) در امور دام و آبزيان):170-174. |
مقايسه تاثير سه نوع همبند در پايداري غذاي ميگو در آب |
فكرانديش حكيمه*,عابديان كناري عبدالمحمد,منفرد نوذر,اسكندري وجيهه |
* گروه شيلات، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد بوشهر |
60 درصد هزينه هاي مزارع پرورش آبزيان مربوط به غذا مي باشد لذا ساخت غذاهايي با کيفيت و مطلوبيت بالا هميشه مدنظر آبزي پروران مي باشد. با توجه به مصرف خوراک پلت شده در تغذيه ماهي و ميگو، حفظ شکل فيزيکي پلت طي زمان مصرف و جلوگيري از تجزيه زودرس آن در آب از اهميت ويژه اي برخوردار است. پايداري غذا در آب با استفاده از همبند بهبود مي يابد به طوريکه باعث افزايش استحکام پلت و کاهش ميزان آردينگي در طي فراوري و حمل و نقل مي شود. در اين تحقيق ميزان پايداري غذا در آب (Water Stability Index)، همبند ايراني آمت (محصول شرکت مهر افراز تابان يزد) با دو نوع همبند خارجي نوتري بايند و اکواکيوب در چهار زمان 30، 60، 120 و 240 دقيقه مورد مقايسه قرار گرفت. نتايج نشان داد که بهترين پايداري را اکواکيوب سپس آمت و در نهايت نوتري بايند داشت. پايداري آمت در سه زمان 30، 60 و 120 دقيقه اختلاف معني داري با همبند اکواکيوب نداشت. با توجه به قيمت کمتر آمت و ساخت اين ماده در کشور توصيه مي گردد كه از اين ماده به عنوان همبند در غذاي آبزيان استفاده گردد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |