0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:02 PM

 27 : پژوهش و سازندگي تابستان 1387; 21(2 (پي آيند 79) در امور دام و آبزيان):197-199.
 
مقايسه برخي خواص شيميايي سوريمي و گوشت چرخ شده ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) به عنوان ماده اوليه فرآورده هاي شيلاتي
 
اصغرزاده كاني افسانه*,شعبان پور بهاره,حسيني هدايت,عباسي مهديه,غفاري فرحناز
 
* دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، سازمان حفاظت محيط زيست
 
 

ماهي فيتوفاگ با نام علمي (Hypophthalmichthys molitrix) يکي از مهمترين ماهيان پرورشي کشور ميباشد که به علت استفاده از رژيم غذايي کم هزينه و سطوح پايين زنجيره غذايي به مقدار زياد پرورش مي يابد. از آنجائي که اين ماهي در رقابت با ماهيان خوش خوراك تر ماهي کم مصرفي محسوب مي گردد؛ توليد فرآورده هاي متنوع از اين ماهي براي ترويج مصرف آن ضروري به نظر مي رسد. توليد گوشت چرخ شده و به دنبال آن سوريمي از ماهيان کم مصرف يکي از روش هايي است که امروزه براي افزايش مصرف اين دسته از ماهيان پيشنهاد مي گردد.
در تحقيق حاضر سعي شده است با مقايسه برخي شاخص هاي شيميايي گوشت چرخ شده شسته شده (سوريمي) و شسته نشده ماهي فيتوفاگ منجمد شده، اثرات شستشو برخواص کيفي گوشت چرخ شده ماهي فيتوفاگ نشان داده شود.
ماهي هاي فيتوفاگ مورداستفاده در اين تحقيق به شکل زنده به محل تهيه گوشت چرخ شده انتقال يافتند؛ سپس ماهي ها در حضور مقادير کافي يخ پس از گذراندن مراحل سرزني، تخليه امعا و احشا، پوست کني و فيله سازي، با عبور از يک استخوان گير به گوشت چرخ شده بدون استخوان و پوست و خالص ماهي تبديل شدند.
گوشت چرخ شده به دست آمده به دو قسمت تقسيم شد. نيمي از آن بعنوان تيمار گوشت چرخ شده شسته نشده، بسته بندي و به تونل انجماد با دماي 35- درجه سانتيگراد منتقل شد و نيمي ديگر براي توليد گوشت چرخ شده شسته شده (سوريمي) با نسبت 4 به 1 آب به گوشت 4 بار شسته شد (9). سوريمي نيز پس از توليد بسته بندي و به تونل انجماد با دماي 35- درجه سانتي گراد منتقل شد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها