پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:02 PM
23 : پژوهش و سازندگي تابستان 1387; 21(2 (پي آيند 79) در امور دام و آبزيان):174-180. |
تعيين ميزان آفلاتوكسين M1 با استفاده از روش الايزا در شيرخشك هاي صنعتي توليد شده در ايران |
كامكار ابوالفضل* |
* گروه بهداشت و كنترل مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه تهران |
اين مطالعه به منظور تعيين وضعيت حضور آفلاتوكسين M1 در شيرخشك هاي صنعتي عرضه شده در شهر تهران كه توسط كارخانجات مختلف داخلي توليد و روانه بازار مصرف شده بودند توسط روش الايزاي رقابتي صورت گرفت. بدين منظور تعداد 42 نمونه شيرخشك ارزيابي شدند. نتايج حاصله نشان داد كه %100 نمونه هاي شير خشك به آفلاتوكسين M1 آلوده بوده و محدوده آلودگي بين سه فصل با يكديگر تفاوت داشت به گونه اي كه اين محدوده در سه فصل بهار، پاييز و زمستان به ترتيب 51 تا 914، 32 تا 640 و 32 تا 879 نانوگرم در كيلوگرم بود. ميانگين آلودگي در سه فصل سال به ترتيب 305، 278 و 285 نانوگرم در كيلوگرم به دست آمد، به ترتيب بالاترين و پايين ترين ميانگين آلودگي در نمونه هاي شيرخشك توليد شده در پاييز و بهار به ترتيب 914 و 32 بود. محاسبات آماري نشان داد كه تفاوت معني داري بين غلظت آفلاتوكسين M1 شيرخشك هاي توليد شده در پاييز با بهار و زمستان وجود ندارد (P>0.05) به عبارت ديگر ميزان آفلاتوكسين M1 شيرخشك هاي توليد شده در پاييز پايين تر از دو فصل ديگر سال نبود. تقريبا 80.7 درصد نمونه ها آلودگي بالاتر از حد استاندارد 50 نانوگرم در كيلوگرم (استاندارد اتحاديه اروپا) و 26.9 درصد نيز بالاي حد استاندارد 500 نانوگرم در كيلوگرم (استاندارد ايران) و كدكس اليما نتاريوس (Codex Alimentarius) را نشان مي دادند. با توجه به اهميت آفلاتوكسين براي سلامتي انسان و آلودگي شيرخشك ها ي صنعتي اين امر به طور قابل ملاحظه اي مي تواند براي سلامتي انسان خطرناك باشد. |
كليد واژه: آفلاتوكسين M1، شيرخشك، الايزا |
نسخه قابل چاپ |