پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 10:58 PM
9 : پژوهش و سازندگي تابستان 1387; 21(2 (پي آيند 79) در امور دام و آبزيان):66-71. |
ارزيابي سطح آفلاتوكسين B1 در خوراك دام مزارع گاو شيري استان چهارمحال و بختياري |
رحيمي ابراهيم*,كارگر عبدالرسول,زماني فرشاد |
* گروه بهداشت مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد شهركرد |
در مطالعه حاضر وجود آفلاتوكسين B1 در 108 نمونه از خوراك دام شامل يونجه خشك، ذرت، سيلوي ذرت، كنجاله تخم پنبه، جو و سبوس گندم كه از مزارع پرورش گاو شيري استان چهار محال و بختياري جمع آوري شدند مورد آزمايش قرار گرفت. سطح آفلاتوكسين B1 بوسيله روش الايزا كه روش سريع و حساسي است سنجيده شد. در 73 نمونه (67.6 درصد) از 108 نمونه مورد مطالعه، آفلاتوكسين در محدوده اي مابين 0.80 ميكروگرم در كيلوگرم تا 155.18 ميكروگرم در كيلوگرم رديابي شد. در 19 نمونه (17.6 درصد) آن آفلاتوكسين B1 بيشتر از حداكثر قابل قبول بود (30 ميكروگرم در كيلوگرم). نتايج نشان داد اختلاف آماري قابل توجهي بين ميزان آفلاتوكسين موجود در نمونه هاي كنجاله پنبه دانه با سبوس گندم (0.014=p)، جو (0.032=p) و يونجه (0.027=p) وجود داشته است. ارزيابي آماري نشان داد كه ميانگين سطح آلودگي آفلاتوكسين B1 در اقلام خوراك دام در نمونه هاي زمستان به طور قابل ملاحظه اي بيشتر از نمونه هاي تابستان بوده است (0.008=p). |
كليد واژه: آفلاتوكسين B1، خوراك دام، مزارع پرورش گاو شيري |
نسخه قابل چاپ |