پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 3:47 PM
12 : پژوهش و سازندگي تابستان 1386; 20(2 (پي آيند 75) در زراعت و باغباني):97-101. |
بررسي عوامل پوسيدگي غده سيب زميني در انبارها و سردخانه هاي منطقه جيرفت |
آزادوار مهدي*,نجفي نيا موسي,ارشاد جعفر |
* مركز تحقيقات كشاورزي جيرفت و كهنوج، جيرفت |
به منظور شناسايي عوامل پوسيدگي غده هاي بذري ارقامي از سيب زميني در منطقه جيرفت (جنوب استان کرمان)، طي سال هاي 80 تا 82 در طول فصل تابستان از سردخانه ها و انبارهاي نگهداري غده هاي بذري سيب زميني بازديد به عمل آمد و به صورت تصادفي از غده هاي داراي علايم پوسيدگي خشک يا نرم نمونه برداري انجام گرفت. نمونه ها مطابق روش هاي متداول و استاندارد بيماري شناسي گياهي، روي محيط كشت هاي عمومي و اختصاصي قارچي و باکتريايي کشت داده شدند. قارچ ها و باکتري هاي رشد يافته پس از خالص سازي، اثبات بيماريزايي روي غده هاي سالم رقم پريمير، و جداسازي و خالص سازي مجدد، مورد شناسايي قرار گرفتند. در مجموع از غده هاي پوسيده جمع آوري شده، 4/56 درصد قارچ Cylindrocarpon didymum و 9/17 درصد قارچ Fusarium equisetiو، 8/12 درصد قارچ Fusarium culmorum، و 7/7 درصد قارچ Fusarium solani، و 4/15 درصد باكتري Ralstonia solanacearum جداسازي شد. در بين ارقام سيب زميني، رقم ديامونت بالاترين (5/31 درصد) و رقم آژاکس کمترين (1/13 درصد) ميزان پوسيدگي غده را در انبارها و سردخانه ها داشتند. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |