پاسخ به:بانک مقالات زراعت و باغبانی
پنج شنبه 8 تیر 1391 3:38 PM
7 : پژوهش و سازندگي پاييز 1386; 20(3 (پي آيند 76) در زراعت و باغباني):46-53. |
بررسي اثر کادميوم کلريد بر پارامترهاي رشدي، محتواي پرولين، قندها و پروتئين محلول در دانه رست هاي عدس (Lense miller) |
كريمي گيتي*,نوجوان مجيد |
به منظور بررسي اثر کادميوم بر برخي از پارامترهاي رشدي و فيزيولوژيک دانه رست هاي عدس بذرهاي تهيه شده، ضدعفوني گرديده و کشت اوليه بذرها در داخل انکوباتور 25 درجه سانتيگراد درون ظروف پتري صورت گرفت. سپس دانه رستهاي دو روزه يکسان انتخاب و به پتري ديشهاي 9 سانتيمتري حاوي کاغذ واتمن شماره 1 و 9 ميلي ليتر از محلول با غلظت هاي صفر به عنوان شاهد، 20، 40، 80 و 160 ميکرومولار کادميوم کلريد انتقال يافتند. پس از چهار روز شاخص هاي مورد نظر براي دانه رست هاي هر تيمار، به طور جداگانه مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که با افزايش غلظت كادميوم در محلول غذايي رشد طولي ريشه کاهش يافته، در حالي كه طول اندام هوايي در غلظت كم افزايش و در غلظت هاي بالاتر كاهش يافت. وزن خشك اندام هوايي و ريشه، همچنين تعداد ريشه هاي فرعي با افزايش غلظت كادميوم كاهش نشان داد. محتواي پرولين ريشه و اندام هوايي، قند و پروتئين هاي محلول دانه رست ها با افزايش غلظت کادميوم افزايش يافت كه اين موارد مي تواند آثاري از ساز و کارهاي مقاومت گياهان در برابر تنش كادميوم باشد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |