0

بانک مقالات بینایی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات بینایی
دوشنبه 5 تیر 1391  10:52 PM

 13 : بينا پاييز 1386; 13(1 (پي در پي 50)):77-82.
 
تغييرات هيستوپاتولوژيک ايجاد شده به وسيله ميتومايسين در قرنيه خرگوش
 
كتباب اسداله,دبيري فرخ,اقتداري معصومه*,عطارزاده جوزاني عباس
 
* شيراز، خيابان پوستچي، مركز تحقيقات چشم پزشكي پوستچي
 
 

هدف: ارزيابي تغييرات هيستوپاتولوژيک ايجاد شده به وسيله ميتومايسين (MMC)C- با غلظت 0.02 درصد در قرنيه خرگوش.
روش پژوهش: مطالعه بر روي 48 قرنيه از 24 خرگوش (Albino, Dutch type) انجام شد. هر دو چشم خرگوش ها تحت کراتکتومي لايه اي به وسيله چاقوي هلالي (crescent) قرار گرفتند و سپس به طور تصادفي، در يک گروه (24 چشم) يک قطره MMC با غلظت 0.02 درصد (گروه MMC) و در يک گروه (24 چشم) محلول نمکي متعادل (گروه شاهد)، به مدت يک دقيقه روي استروما قرار داده شد. بعد از يک دقيقه، شستشو با محلول نممکي طبيعي انجام گرديد و فلپ قرنيه به محل اوليه برگردانده شد. شصت روز بعد، نمونه هاي قرنيه در فرمالين 10 درصد تثبيت شده اند و اسلايدهاي رنگ آميزي شده با هماتوکسيلين - ائوزين و پريديک اسيد شيف و در صورت لزوم قرمز کنگو، تحت بررسي با ميکروسکوپ نوري قرار گرفتند.
يافته ها: يکي از قرنيه ها در گروه MMC، کاهش تعداد کراتوسيت ها را نشان داد. اسکار در محل فلپ، توليد کلوييد، نورگ زايي در محل برش، ادم در محل فلپ و استروما و هايپرپلازي اپي تليوم در محل برش و يا فلپ، با ميزان مساوي در دو گروه رخ نداد. اسکار استروما در گروه MMC رخ نداد ولي در 2 مورد از چشم هاي شاهد رخ داد. در گروه شاهد، 3 مورد نازک شدگي اپيتليوم و 2 مورد رنگ پذيري ائوزينوفيليک در محل فلپ ديد شد. اندوتليوم در همه موارد نرمال بود.
نتيجه گيري: به نظر مي رسد که استفاده از ميتومايسين-
C در محل عمل در جراحي هاي کراتورفرکتيو، اثر سويي در ترميم اپي تليوم و محل فلپ و يا سلامت اندوتليوم ندارد. مطالعات انساني بيش تر توصيه مي شود.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها