0

مقالات بیماریهای پوست

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست
دوشنبه 29 خرداد 1391  3:55 PM

 2 : بيماريهاي پوست بهار 1386; 10(1 (پياپي 39)):9-12.
 
تغييرهاي الکتروکارديوگرافي ناشي از مصرف گلوکانيتم سيستميک در بيماران مبتلا به ليشمانيوز جلدي
 
صادقيان گيتي*,صادقي معصومه
 
* اصفهان، خيابان خرم، مجتمع مراکز تحقيقاتي حضرت صديقه طاهره (س)، مرکز تحقيقات بيماري هاي پوستي و سالک
 
 زمينه و هدف: درمان اصلي ليشمانيوز جلدي، ترکيب هاي پنج ظرفيتي آنتي موان هستند. تجويز سيستميک اين ترکيب ها با عوارضي از جمله آسيب قلب و تغييرهايي در الکتروکارديوگرام بيماران همراه است. هدف از اين مطالعه بررسي تغييرهاي الکتروکارديوگرافي در بيماران مبتلا به ليشمانيوز جلدي تحت درمان با گلوکانتيم سيستميک است.
روش اجرا: در اين مطالعه مبتلايان به ليشمانيوز جلدي که تحت درمان با گلوکانتيم سيستميک قرار مي گرفتند به روش نمونه گيري آسان انتخاب شدند. قبل از شروع درمان از بيماران
EKG گرفته که طي درمان به طور هفتگي و يک ماه بعد از اتمام درمان مجددا تکرار شد. همه EKG هاي گرفته شده توسط پزشک متخصص قلب و عروق خوانده و نتايج آن ثبت شد. بيماران با EKG غيرطبيعي وارد مطالعه نشدند.
يافته ها: 131 بيمار وارد مطالعه شدند. شايع ترين تغيير مشاهده شده، طولاني شدن زمان
QT بود که در 19% بيماران رخ داد. تغييرها به صورت ST depression در 6.1% و تغييرهاي جزيي به صورت ST elevation در 3% رخ داد. موج T در 7.4% موارد معکوس شد. از تغييرهاي ريتم قلب اکستراسيستول دهليزي در 0.7%، اکستراسيستول بطني در 2.29%، براديکاردي در 10.6% و بلوک شاخه چپ در 0.7% بيماران مشاهده شد. همه تغييرها به جز بلوک شاخه چپ يک ماه بعد از قطع دارو به حالت طبيعي برگشت.
نتيجه گيري: شيوع تغييرهاي جدي و قابل توجه در الکتروکارديوگرام بيماران مبتلا به ليشمانيوز جلدي تحت درمان با گلوکانتيم سيستميک پايين و تجويز اين دارو در بيماران با الکتروکارديوگرام طبيعي نسبتا بي خطر است.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها