0

مقالات اصول بهداشت رواني

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اصول بهداشت رواني
دوشنبه 22 خرداد 1391  6:57 PM

 7 : اصول بهداشت رواني پاييز 1390; 13(3 (پياپي 51)):270-277.
 
بررسي اثربخشي مداخله فراشناختي بر علايم مولفه هاي فراشناختي در بيماران مبتلا به اختلال بدشکلي بدن
 
احمدي طهور محسن*,ربيعي مهدي,كاملي پريسا,بهرامي فاطمه,صفايي راد ايرج
 
* ايران، همدان، دانشگاه آزاد اسلامي، گروه روان شناسي
 
 

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسي اثربخشي مداخله فراشناختي بر کاهش علايم مربوط به مولفه هاي فراشناختي درگير در بيماران اختلال بدشکلي بدن انجام شد.
روش کار: اين پژوهش به روش کار آزمايي باليني با گروه شاهد و با روش نمونه گيري داوطلبانه بر روي مراجعين به متخصصين جراحي زيبايي در شهر اصفهان در سال 1388 که بر اساس ملاک هاي چهارمين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني و مقياس اصلاح شده اختلال وسواسي جبري يل-براون براي اختلال بدشکلي بدن
(YBOCS-BDD) دچار اختلال بدشکلي بدن بودند، انجام شد. 20 نفر به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه شاهد و آزمون به روش تصادفي جايگزين شدند. پس از اجراي پيش آزمون که با استفاده از پرسش نامه فراشناخت (MCQ) به عمل آمد، گروه آزمون طي 8 جلسه هفتگي تحت مداخله فراشناختي قرار گرفتند در حالي که گروه شاهد هيچ مداخله اي دريافت نکردند. پس آزمون و پي گيري (6 ماه بعد) با همان ابزار انجام گرفت. تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از روش آماري تحليل کوواريانس چندمتغيره به کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.
يافته ها: مداخله فراشناختي درکاهش علايم مربوط به مولفه هاي فراشناختي (باورهاي مثبت درباره نگراني، کنترل ناپذيري و خطر، نياز به کنترل افکار و ...) در بيماران مبتلا به اختلال بدشکلي بدن در مراحل پس آزمون و پي گيري تاثير معني داري دار
د .(P<0.01)
نتيجه گيري: بر اساس نتايج، مداخله فراشناختي حتي در پي گيري 6 ماهه پس از مداخلات نيز در کاهش علايم مربوط به مولفه هاي فراشناختي در بيماران مبتلا به اختلال بدشکلي بدن موثر مي باشد.

 
كليد واژه: اختلال بدشکلي بدن، اختلال وسواسي جبري، درمان فراشناختي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها