پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون هسته اي
شنبه 6 خرداد 1391 12:31 PM
6 : مجله علوم و فنون هسته اي پاييز 1382; -(29):39-46. |
بررسي آلودگيهاي ميكروبي گوشت قرمز و پرتودهي آن جهت كاهش بار ميكروبي و از بين بردن عوامل بيماري زا در دماهاي 18- و 4 درجه سانتي گراد |
معتمدي سده فرحناز*,مجد فرامرز,فتح الهي هادي,اربابي كورش,محمدبيگي ابهري ملوك |
* مركز تحقيقات كشاورزي و پزشكي هستهاي، سازمان انرژي اتمي ايران، کرج، ایران |
گوشت قرمز معمولا آلوده به ميكروبهاي زمينهاي فراوان از منابع مختلف است. براي پيشگيري از شيوع بيماريهاي حاصل از بيماريزاهاي آلاينده گوشت و جلوگيري از فساد ميكروبي اين ماده غذايي كه خسارتهاي جبران ناپذيري به بهداشت و اقتصاد جامعه وارد ميكند، كاستن بار ميكروبي تا زير حد مجاز استاندارد به منظور افزايش مدت نگهداري و از بين بردن بيماريزاهاي ميكروبي داراي اهميت بسيار است. در اين كار پژوهشي از روش پرتودهي گاما براي كاستن بار ميكروبي استفاده شده است، كه طي آزمايشهاي متعدد و رسم منحنيهاي “دز - پايندگي” در مورد انواع آلودگيهاي متفاوت، دز مطلوب براي كاستن آنها به ويژه از بين بردن آلودگي سالمونلا حدود 3 كيلوگري بدست آمد. با اين دز ميتوان گوشت پرتودهي شده را به مدت 2 هفته بدون بروز هيچگونه تغييرات ناشي از فساد يا رنگ و بو در دماي 4°C نگهداري كرد. همچنين به منظور تجزيه و تحليل بيوشيميايي و تعيين ميزان اسيدهاي آمينه ضروري، نمونههاي پرتودهي شده و شاهد مقايسه شدند؛ در اين مورد تفاوت بارزي بين نمونهها ديده نشد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |