پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون هسته اي
شنبه 6 خرداد 1391 12:15 PM
2 : مجله علوم و فنون هسته اي 1384; -(3 (مسلسل 35)):9-14. |
بررسي پايداري راديکالهاي آزاد ايجاد شده تحت فرايند ضدعفوني كردن با پرتوهاي الکتروني 10MeV در سبزيجات خشک و ادويه به روش EPR |
ضيايي فرهود*,لنجانيان حسين,برموز محمود,حسيني رنجبر عباس |
* مركز تحقيقات و كاربرد پرتو فرايند يزد، سازمان انرژي اتمي ايران، يزد، ايران |
در اين طرح ابتدا نمونه هايي از سبزيجات و ادويه خشک انتخاب و پس از توزين دقيق، به جهت اهميت جرم در پاسخ دستگاه EPR، تحت تابش باريکه الکترونهاي10MeV با دز جذبي معادل 10kGyپرتودهي شد. پس از کاليبره كردن دستگاه، پارامترهاي بهينه، ويژه ماده مورد بررسي تنظيم شدند. سپس نمونه ها در لوله مخصوص دستگاه قرار داده شده و طيف هاي EPR نمونه ها تهيه شدند و مورد مقايسه قرار گرفتند. در مرحله نهايي، به منظور بررسي ميزان پايداري راديکالها، اندازه گيريها در فاصله هاي زماني مشخص تکرار شدند. همچنين اثرهاي دما و رطوبت بر تغيير پاسخ EPR مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج حاصل، حاکي از کاهش ميزان راديکالهاي آزاد با گذشت زمان و افت کامل آن پس از گذشت زماني حدود دو ماه است. فرايندهاي اعمال شده به هنگام استفاده از اين مواد، به عنوان مثال در زمان طبخ، مانند حرارت دهي و افزايش رطوبت نيز موجب از بين رفتن کامل راديکالهاي آزاد در نمونه ها مي شوند. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |