پاسخ به:بانک مقالات علوم و فنون دریایی
جمعه 5 خرداد 1391 9:40 PM
2 : مجله علوم و فنون دريايي ايران پاييز و زمستان 1388; 8(3-4):15-23. |
اثر غلظت نمک بر تغييرات بيوشيميايي و محصول فيله ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در فرآيند نمک سود کردن |
شعبانپور بهاره,شعباني علي,خدانظري آي ناز*,پاكروان فر سميه |
* دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان |
هدف از مطالعه حاضر تاثير غلظت هاي مختلف آب نمک (10%، 15% و 20% كلريد سديم) با دو نسبت ماهي به آب نمک (1:1.6 و 1:1)، بر تغييرات فاكتورهاي بيوشيميايي فيله هاي فيتوفاگ بود. فاكتورهاي مورد اشاره در نمونه هاي نمک سود خشک نيز مطالعه و وزن محصول در همه نمونه هاي نمک سود تعيين گرديد. نتايج نشان داد كه غلظت آب نمک به طور معني داري بر تغييرات وزن كل فيله ها تاثير گذاشتند. وزن فيله ها با كاهش غلظت آب نمک افزايش يافت به طوري كه بيشترين وزن در محلول 10 درصد و كمترين وزن در محلول 20 درصد با نسبت 1 به 1 يافت شد (P<0.05). روش هاي مختلف نمک سود کردن بر وزن موثر بود (P<0.05)، كه بيشترين و كمترين وزن به ترتيب در مرحله آب نمک گذاري و نگهداري مشاهده شد. مقدار رطوبت و نمک طي فرآوري و با افزايش غلظت آب نمک به ترتيب كاهش و افزايش يافت (P<0.05). افزايش مقدار نمک فيله فيتوفاگ تاثير معني داري در كاهش مقدار پروتئين و افزايش چربي و pH طي آب نمک گذاري، نمک سود خشک و نگهداري داشت. |
كليد واژه: Hypophthalmichthys molitrix، غلظت آب نمک، نمک سود تركيبي، نگهداري |
نسخه قابل چاپ |