پاسخ به:بانک مقالات علوم محیطی
سه شنبه 2 خرداد 1391 12:48 PM
3 : علوم محيطي زمستان 1385; 4(2):21-36. |
بررسي آلودگي ناشي از کارگاه هاي پرورش ماهي قزل آلاي رنگين کمان بر روي پارامترهاي کيفي آب رودخانه هراز |
نادري جلودار مهدي*,اسماعيلي ساري عباس,احمدي محمدرضا,سيف آبادي سيدجعفر,عبدلي اصغر |
* گروه شيلات، دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي نور، دانشگاه تربيت مدرس |
در اين تحقيق به منظور بررسي اثرات کارگاه هاي پرورش ماهي قزل آلاي رنگين کمان بر کيفيت آب رودخانه هراز و روند خود پالايي آن، چهار کارگاه تکثير و پرورش ماهي و ده ايستگاه نمونه برداري انتخاب شدند. اندازه گيري خصوصيات فيزيکوشيميايي و مواد مغذي آب شامل ToC، DO، BOD5، pH، سختي کل، TDS، TSS، کدورت، EC، PO4، NH4، NO3 و NO2 در هر دو ماه يکبار و در يک دوره يکساله صورت گرفت. نتايج حاصل از آناليزها نشان داد که دامنه مقدار متوسط پارامترها در ايستگاه هاي مختلف را در مدت بررسي براي دما، 8.9-11.7 درجه سانتي گراد، 8.7-11.3DO ميلي گرم در ليتر، 2.95-5.9 BODS ميلي گرم در ليتر، 7.4-7.9 pH، سختي کل 160-245 ميلي گرم در ليتر، 209-247 TDS ميلي گرم در ليتر، 62-156 TSS ميلي گرم در ليتر، کدورت 21.2-76 NTU، 389-491 EC ميکروموس بر سانتي متر، 0.014-0.115 PO4 ميلي گرم در ليتر، 0.014-0.783 NH4 ميلي گرم در ليتر، 0.74-1.49 NO3 ميلي گرم در ليتر و 0.003-0.021 NO2 ميلي گرم در ليتر متغير بود. در اين مطالعه مقادير پارامترهاي فوق در ايستگاه هاي مختلف داراي نوساناتي بوده و برخي از آن ها شامل DO، TSS، NH4، و کدورت در ايستگاه هاي مختلف اختلاف معني داري داشتند که نتيجه تاثير مزارع پرورش ماهي و خودپالايي رودخانه مي باشد. اين فاکتورها در فصول مختلف سال نيز در تغيير بوده که علت اصلي آن تغيير شرايط محيطي و شدت فعاليت کارگاه ها مي باشد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |