اقمار عجیب در منظومه شمسی
جمعه 29 اردیبهشت 1391 9:23 AM
راگر می خواهید با عجیب ترین اقمار موجود در منظومه شمسی که به دور سیاره های مختلف می گردند آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، قمر یا ماه در اصطلاح به ستاره هایی گفته می شود که به دور سیاره ها می چرخند. برای مثال کره ماه قمر کره زمین است. در منظومه شمسی اقمار زیادی وجود دارند که به دور سیاره ها می چرخند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از معروفترین قمرهای موجود در منظومه شمسی آشنا کنیم.
گانیمید؛ بزرگترین قمر
این قمر سیاره مشتری شباهت بسیار زیادی به ماه دارد و در صورتی که به تصاویر آن دقت کنید امکان دارد که آن را با ماه اشتباه بگیرید. این قمر بزرگترین قمر در منظومه شمسی است و چیزی در حدود سه چهارم مریخ اندازه دارد. این اندازه بزرگ باعث شده است تا این قمر برای خود دارای میدان مغناطیسی باشد که در سایر اقمار منظومه شمسی وجود ندارد.
میراندا؛ زشت ترین
یک نگاه به این قمر سیاره اورانس به احتمال زیاد به شما خواهد گفت که چرا این قمر به عنوان زشت ترین قمر شناخته شده است. این قمر دارای سطحی فوق العاده ناهموار است و دارای قله ها و همچنین دره های فراوانی است. بر اساس تصاویر بدست آمده از سطح این قمر مشخص شده است که این گونه ناهمواری ها در هیچ کجای منظومه شمسی وجود ندارد.
کالیستو؛ پر چاله ترین
یک نگاه به تصویر این سیاره به شما خواهد گفت که چرا این نام برای این قمر انتخاب شده است. سطح این ستاره 4 میلیارد سال قدمت دارد و در این مدت زمان طولانی مورد اصابت تعداد بیشماری از اجرام آسمانی قرار گرفته است و به همین دلیل سطح آن پر از این چاله ها است. پر چاله ترین جسم موجود در منظومه شمسی این قمر سیاره مشتری است.
دکتیل؛ کوچکترین
این قمر کوچک در منظومه شمسی در حقیقت قمر یک سیاره نیست و به دور یک سیارک به نام " Ida" می گردد. اگر به تصویر بالا دقت کنید تصویر جلوتر سیارک مورد نظر و تصویر کوچک عقبی نیز قمر دکتیل است.
تریتون؛ قمری با آتشفشان های یخی
این ستاره بزرگترین قمر سیاره نپتون است و در همین حال تنها قمر موجود در منظومه شمسی است که در خلافت جهت حرکت سیاره خود حرکت می کند. این قمر دارای آتشفشان هایی است که به مایعاتی را به بیرون پرتاب می کند و یکی از معدود قمرهای موجود در منظومه شمسی با آتشفشان های فعال است. البته به دلیل سرمای بیش از حد این سیاره این مایعات به محض اینکه از درون این آتشفشان ها خارج شوند یخ می زنند. در مورد سرمای سطح این سیاره همین قدر بدانید که نیتروژن مایع به عنوان ماده ای فوق العاده سرد در سطح این قمر یخ می زند.
تایتان؛ عجیب ترین
این قمره سیاره زحل یکی از عجیب ترین قمرهای موجود در منظومه شمسی است که دارای ظاهری عجیب نیز هست. این ستاره دارای جوی یک لایه است و اطراف آن را یک ابر قطور زرد رنگ فرا گرفته است. بر اساس نظر کارشناسان این رنگ زرد حاصل وجود مقادیر زیادی از گاز متان در جو این قمر است. بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شده است که در این قمر فصول بارانی نیز وجود دارد اما مایعی که باریده می شود در حقیقت دارای حجم بسیار بالایی از متان است. از نظر جاذبه نیز این ستاره بسیاز شبیه به کره ماه است.