0

صاحبان كنيه

mehdigerdali
mehdigerdali
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5587

صاحبان كنيه
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  1:03 PM

صاحبان كنيه :

ياران امام هادى كه با كنيه معروف شده اند عبارتند از:

1 - ((ابوبكر فهكى )): او ابن ابى طيفور متطبب است و شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - نام مى برد. (558) او از جمله كسانى است كه نص بر امامت حضرت عسكرى را روايت كرده است مى گويد: امام هادى - عليه السلام - برايم نوشت : ((ابومحمّد (حسن عسكرى ) فرزندم ، ناصح ترين فرد از خاندان آل محمّد و موثق ترين آنان است . او بزرگترين پسرم و جانشين پس از من است . امامت به او مى رسد و احكام آن به عهده اوست . هر چه از من مى پرسى پس از من از او بپرس و هر چه را خواهانى او داراست )).(559)

2 - ((ابوالحسين بن هلال )): شيخ او را از اصحاب امام هادى بر مى شمارد. (560) و علامه (561) و مجلسى (562) او را توثيق نموده اند.

3 - ((ابوالحصين الحضينى )): شيخ او را از اصحاب امام هادى بر مى شمارد و مى افزايد او ثقه است و در اهواز ساكن شده بود.(563)

4 - ((ابو طاهر)): شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - بر مى شمارد و مى افزايد كه او برادر محمّد بن محمّد مى باشد.(564)

5 - ((ابو طاهر بن حمزة )): او ابو طاهر بن حمزة بن اليسع اشعرى و شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - ثقه و اهل قم معرفى مى كند.(565)

6 - ((ابو طاهر محمّد)): شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - نام مى برد.(566)

7 - ((ابو عبداللّه المغازى )): شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - نام مى برد و مى افزايد كه او غلوّ كننده است .(567)

8 - ((ابو عبداللّه مكارى )): شيخ او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - ياد مى كند.(568)

9 - ((ابو محمّد بن ابراهيم )): شيخ بدون كمترين اظهار نظرى او را از اصحاب امام هادى - عليه السلام - ياد مى كند و ديگر چيزى اضافه نمى كند.(569)

10 - ((ابو يحيى جرجانى )): ابو يحيى همان احمد بن داوود بن سعيد فزارى است و از اصحاب امام هادى - عليه السلام - بشمار مى رود.(570)

پی نوشت ها:

558-رجال طوسى .

559-اصول كافى .

560-رجال طوسى .

561-(( الخلاصه . ))

562-(( الوجيزه . ))

563-رجال طوسى .

564-رجال طوسى .

565-رجال طوسى .

566-رجال طوسى .

567-رجال طوسى .

568-رجال طوسى .