0

عفونت ريشه مو را جدي بگيريم

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

عفونت ريشه مو را جدي بگيريم
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  7:01 PM

 شايد برايتان بارها اتفاق افتاده باشد كه هنگام استحمام متوجه ضايعه‌اي پوستي در محل رويش موهاي بدن بخصوص در ناحيه زير بغل و پاها شده باشيد و سراسيمه از ترس اين كه ممكن است اين توده سرطان باشد، خود را به پزشك برسانيد.

ولي مطمئن باشيد هر توده‌اي كه زير پوست به وجود مي‌آيد، نمي‌تواند نوعي تومور بدخيم باشد و گاه به دليل عدم رعايت نكات بهداشتي و برخي ملاحظات پوستي بي‌آن‌كه علت آن را بدانيد، به وجود مي‌آيد.

 

يكي از عللي كه مي‌تواند باعث ايجاد اين توده‌ها شود به نحوه تراشيدن موهاي بدن بر مي‌گردد و جالب است بدانيد افرادي كه اغلب براي خلاصي از موهاي بدن، به تيغ متوسل مي‌شوند، دچار اين مشكل مي‌شوند و پس از مدتي استفاده از اين تيغ‌ها، ريشه موهايشان دچار عفونت شده و اين معضل خود را به شكل چند جوش قرمز سر چركي كنار هم نشان مي‌دهد.

دكتر نيما استواري، فلوشيپ فوق‌تخصص ليزر و زيبايي در اين باره به «جام‌جم» مي‌گويد: فولیكولیت یا عفونت ریشه مو در اكثر مواقع به دليل باكتري و عفونت است و اگر در ناحيه سر باشد خود را به شكل جوش‌هاي سطحي حاوي چرك نشان مي‌دهد.

به گفته وي نفوذ باكتري به عمق پوست مي‌تواند ايجاد فولكوليت كند كه در اين حين ورزشكاران و افرادي كه به سبب شغلشان، با خاراندن پوست خود سبب به وجود آمدن خراش در ناحيه پوستشان مي‌شوند مستعد آن هستند.

اين متخصص پوست و مو ابراز مي‌كند: «پسودوفولكوليت» در آقاياني كه داراي ريش‌هاي زبر هستند و صورت خود را با تيغ اصلاح مي‌كنند بسيار شايع است و در اغلب اوقات اين جوش‌هاي كنار هم به ظاهر چركي، در ناحيه زير گردن مشهود است در حالي كه مي‌توان گفت اين نوع از فولكوليت، به هيچ عنوان واقعي نيست و دليل آن اصلاح مو است و به همين دليل براي درمان آن بر خلاف فولكوليت از آنتي بيوتيك استفاده نمي‌شود.

اين پزشك متخصص مي‌افزايد: گاهي در پشت سر و در ناحيه گردن جوش‌هايي بر اثر زبري زياد مو زده مي‌شود كه درمان اين نوع از جوش بسيار سخت است و بايستي از طريق ليزر از شر اين فولكوليت‌ها خلاص شد.

فولكوليت در زنان

 

شايع‌ترين فولكوليت مو در زنان در ناحيه پا و پس از اصلاح است. دكتر استواري در اين باره مي‌گويد: در روزهاي پس از اصلاح، جوش‌هايي شبه فولكوليت در اين نواحي پديدار مي‌شود كه در واقع سرهاي تيز باقيمانده موهاي تراشيده شده سبب ايجاد ضايعه التهابي پوست مي‌شود، به همين جهت توصيه بر اين است كه با استفاده از كرم‌هاي ضدالتهاب، به جنگ با آن رفت.

وي بجز باكتري‌ها، قارچ‌ها را نيز از علل فولكوليت مو عنوان كرده و مي‌افزايد: اين نوع جوش‌ها در ناحيه شانه‌ها و كمر ايجاد مي‌شوند كه به فولكوليت پيتروس پوروم معروف است كه در اين وضعيت بر خلاف آكنه، به درمان‌هاي عادي جواب نداده و بايد از درمان‌هاي خوراكي و شامپوهاي ضد قارچ استفاده كرد.

او اضافه مي‌كند: بيماري فولكوليت روي پوست سر، ريزش مو را سبب مي‌شود كه در مراحل اوليه به صورت موقت است، ولي هنگامي كه ترميم آن منطقه همراه با باقي ماندن جوشگاه باشد، ناحيه آسيب ديده دچار كچلي مي‌شود، بنابراين بهتر است اين بيماري در مراحل اوليه درمان شود تا در درازمدت جا نينداخته و فرد را دچار كچلي هميشگي نكند.

پيشگيري از فولكوليت

 

اين فوق‌تخصص تصريح مي‌كند: براي پيشگيري از اين بيماري، رعايت بهداشت گام نخست است كه شامل عدم صدمه به پوست، استفاده از روش‌هاي ملايم اصلاح مو، استفاده از تيغ‌هاي تيز، استفاده از آب گرم قبل از اصلاح و كمپرس آب سرد پس از اصلاح، جلوگيري از خاراندن پوست و در نهايت جلوگيري از پوشيدن شلوار‌هاي بسيار تنگ پس از اصلاح پاهاست.

 

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها