0

مجموعه سخنراني هاي امام خميني (ره)

hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35378

پاسخ به:مجموعه سخنراني هاي امام خميني (ره)
دوشنبه 11 اردیبهشت 1391  1:50 AM

صحيفه نور ج 5 صفحه 153

تاريخ: 15/12/58

بيانات امام خمينى در جمع گروهاى از زنان شجاع قم

همراهى و شركت فعالانه زنان در نهضت، پيروزى اسلام را بيمه كرد

بسم الله الرحمن الرحيم‏

درود بى پايان بر بانوان ايران، سلام بر شما خواهران محترم، رحمت خدا بر شما شيردلانى كه به همت والاى شما اسلام از قيد اسارت بيگانه بيرون آمد. شما خواهران عزيز و شجاع دوشادوش مردان پيروزى را براى اسلام بيمه كرديد. من از شما زنان ايران و قم تشكر مى‏كنم. خداوند و امام عصر از شما راضى باشد. شما با بچه‏هاى كوچك خودتان در خيابان‏ها آمديد و با تظاهرات پر شورتان از اسلام پشتيبانى كرديد. من اخبار قم و ساير شهرها را مى‏شنيدم. من اخبار خيابان چهار مردان قم را مى‏شنيدم. من ازشجاعت‏هاى زنان ايران و قم و ساير شهرها احساس غرور مى‏كنم. شما زنان دلير در اين پيروزى پيشقدم بوديد و هستيد، شما مردان را تشجيع كرديد، ما همگى مرهون شجاعت‏هاى شما زنان شيردل هستيم.

اسلام نظر خاصى نسبت به شما زنان دارد. اسلام در زمانى در جزيره العرب ظهور كرد كه زنان حيثيت خودشان را از دست داده بودند. اسلام آنان را سربلند و سرافراز كرد. اسلام آنان را با مردان مساوى كرد. عنايتى كه اسلام به زنان دارد، بيشتر از عنايتى است كه به مردان دارد.

در اين نهضت، زنان حق بيشترى از مردان دارند. زنان مردان شجاع را در دامان خود بزرگ مى‏كنند. وقرآن كريم انسان ساز است و زنان نيز انسان ساز. اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملت‏ها گرفته شوند، ملتها به شكست و انحطاط كشيده مى‏شوند.

زنان بايد در مقدرات اساسى مملكت و سرنوشت خويش سهيم باشند

قوانين اسلام همه به صلاح زن ومرد است. زن بايد در مقدرات اساسى مملكت دخالت كند. شما همانگونه كه در نهضت نقش اساسى داشته‏ايد و سهيم بوده‏ايد، اكنون هم باز بايد در پيروزى سهيم باشيد و فراموش نكنيد كه هر موقع كه اقتضا كند، نهضت كنيد و قيام كنيد. مملكت از خود شماست، انشاءالله شما بايد مملكت را بسازيد. زنان در صدر اسلام با مردان در جنگ‏ها هم شركت مى‏كردند. ما مى‏بينيم و ديديم كه زنان همدوش مردان بلكه جلوتر از آنان در صف قتال ايستادند، خود و بچه‏هاى خود و جوانان خودشان رااز دست دادند و باز هم مقاومت كردند. ما مى‏خواهيم، زن به مقام

صحيفه نور ج 5 صفحه 154

والاى انسانيت برسد. زن بايد در سرنوشت خودش دخالت داشته باشد. دوره اختناق مى‏خواست زنان جنگجوى ما را ننگ جو بار آورد ولى خدا نخواست. اينها مى‏خواستند با زن مثل يك شيئى - مثل يك چيز مثل يك متاع رفتار كنند ولى اسلام زن را مثل مرد در همه شوون (همانطورى كه مرد در همه شوون دخالت دارد ) دخالت مى دهد. همه ملت ايران، چه زنان و چه مردان بايد اين خرابه‏اى كه براى ما گذاشته‏اند بسازند. ايران با دست مرد تنها درست نمى‏شود. مرد و زن بايد با هم اين خرابه را بسازند.

و اما مساله اى كه بايد توجه داشته باشيم اين است كه زنانى كه مى‏خواهند ازدواج كنند، از همان اول مى تواند اختياراتى براى خودشان قرار دهند كه نه مخالف شرع باشند و نه مخالف حيثيت خودشان، مثلا مى‏توانند از اول شرط كنند كه اگر چنانچه مرد فساد اخلاق داشت و يا اگر بدرفتارى با زن كرد، زن وكيل باشد در طلاق. اسلام براى زنان حق قرار داده است. اسلام اگر محدوديتى براى زنان و مردان قائل شده است، همه با صلاح خودشان بوده است. اسلام همانگونه كه حق طلاق را براى مرد قرار داده است، اين حق را براى زن هم قرار داده است كه در وقت ازدواج شرط كند كه اگر با من چه كردى و چه كردى، من وكيل باشم در طلاق و اگر اين شرط را كرد، مرد ديگر نمى‏تواند او را معزول كند.اگر مردى با زنى بد رفتارى كرد، در اسلام او را منع كند و اگر گوش نكرد، او را حد مى‏زند و اگر گوش نكرد، مجتهد زن را طلاق مى‏دهد.

خداوند همه شما را با عزت و سلامت و سعادت، با ايمان كامل، با تربيت و فرهنگ صحيح قرين كند.

سلام بر شما بانوان عزيز و محترم

پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها