0

شروع كار با Windows Phone

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

شروع كار با Windows Phone
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391  9:54 AM

 

بعد از همه‌گير شدن وب و برنامه‌هايش كم‌كم برنامه‌نويسي تحت ويندوز رنگ باخته و خيلي از كاربران علاقه‌مندند كه كارهاي خود را تحت وب انجام دهند. اما آيا وب جوابگوي‌ تمام نياز‌هاي شما‌ست؟ جواب اين سوال خير است. يكي ديگر از مدل‌هاي توسعه برنامه‌هاي كاربردي، برنامه‌‌هاي موبايل هستند، با همه‌گير شدن اينترنت و شبكه‌هاي 3G و اخيرا هم !4G خيلي از كاربران علاقه‌مند هستند كه برنامه‌هاي خود را به جاي اين‌كه هميشه از روي اينترنت و وب اجرا كنند، با دستگاه‌ موبايل اجرا كنند. براي مثال هنگام سفر نياز داريد كه با دستگاه موبايل خود پرداخت بانكي خود را انجام دهيد و مواردي از اين دست.

 

 

با ظهور نسل جديد دستگاه‌هاي تلفن همراه، سيستم‌عامل‌هاي اين دستگاه‌ها رشد روزافزوني داشته‌اند و شركت مايكروسافت به عنوان بزرگ‌ترين شركت نرم‌افزاري دنيا از اين قافله عقب نمانده و سيستم عامل Windows Mobile كه نسل جديد سيستم‌عامل‌هاي مايكروسافت براي دستگاه‌هاي قابل حمل است را توسعه داد، اما مايكروسافت در اين زمينه آنقدر كه در سيستم‌هاي خانگي يا همان PC موفق عمل‌ كرد، نتوانست موفق باشد و بعد از ارائه نسخه 5/6 از سيستم‌عامل ويندوز موبايل خود، عملا تبديل به يك شكست خورده بزرگ شد.

اين سيستم‌عامل در مقابل سيستم‌عامل‌هاي ديگر دستگاه‌هاي موبايل عملا حرفي براي گفتن نداشت و سيستم‌عامل‌هاي ديگر مثل آندرويد و سيمبين توانستند گوي سبقت را از مايكروسافت بربايند و تبديل به سيستم‌عامل‌هاي محبوب دستگاه‌هاي همراه شوند، اما مايكروسافت بي‌كار ننشست و با توسعه سيستم‌عامل جديد خود به نام Windows Phone، براي دستگاه‌‌هاي موبايل وارد بازار شد. اين سيستم‌عامل كه پيش از ارائه نسخه رسمي آن در 21 نوامبر 2010 با اسم رمز Metro شناخته مي‌شد، تحولي در نسل جديد سيستم‌عامل‌هاي موبايل به وجود آورد، مطابق معمول مايكروسافت يك رابط كاربري بسيار خوب و روان را براي آن طراحي كرد كه در عين سادگي پاسخگوي تمامي نياز‌هاي كاربران خود نيز باشد. اما نقطه ضعف سيستم‌عامل اين است كه همه‌گير نبوده و ‌روي تمامي دستگاه‌هاي تلفن همراه قابل نصب نيست و فقط يك‌سري از مدل‌هاي خاص برند‌هاي خاص را پشتيباني مي‌كند.

اين سيستم‌عامل يك سيستم‌عامل نوظهور از نسل جديد سيستم‌عامل‌هاي مايكروسافت براي دستگاه‌هاي تلفن همراه است و طبيعي است كه مشكلاتي داشته باشد و بايد منتظر ماند و ديد كه نگاه كاربران به اين سيستم‌عامل چگونه‌ خواهد بود و اين‌كه مايكروسافت مي‌تواند با اين سيستم‌عامل با سيستم‌عامل‌هاي ديگر مثل آندرويد و سيمبين و... مقابله كند؟ و آيا در اين بازار موفق خواهد بود؟

اين سيستم‌عامل براي برنامه‌نويسان دستگاه‌هاي موبايل نيز جذاب است، برنامه‌هاي تحت اين سيستم‌عامل همخواني بيشتري با برنامه‌هاي نوشته شده تحت دات‌نت دارد و شما مي‌توانيد برنامه‌هاي نوشته شده با استفاده از تكنولوژي سيلورلايت مايكروسافت را با تغيير كوچكي در اين سيستم‌عامل توسعه دهيد. از طرفي تكنولوژي سيلورلايت با WPF كه چارچوب كاري براي نسل جديد برنامه‌هاي تحت ويندوز است همخواني دارد. با اين اوصاف مي‌توانيد برنامه‌هاي نوشته شده در سيستم‌عامل ويندوز خود را براحتي با يك مقدار تغيير در دستگاه موبايل اجرا كنيد، اما بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه اين سيستم‌عامل تمام قابليت‌هاي سيستم‌عامل ويندوزي را كه براي PC است، ندارد و شما يك‌سري محدوديت‌هايي داريد.

اما چگونه برنامه‌نويسي براي اين سيستم‌عامل را آغاز كنيم؟

 

بـــراي اين كار شما احتياج به نصب Windows Phone Developer Tools داريد و مي‌توانيد آن را از سايت مايكروسافت دانلود كنيد. سپس يك‌سري قالب براي توسعه پروژه‌هاي تحت سيستم‌عامل Windows Phone روي ويژوال استوديو نصب مي‌شود كه مي‌توانيد از آنها استفاده كنيد و برنامه خود را براي اين سيستم‌عامل توسعه دهيد. علاوه بر اين قالب‌ها يك Emulator نيز براي شما نصب مي‌شود كه از آن مي‌توان به عنوان يك شبيه‌ساز استفاده كرد و براي تست و رفع اشكال و همين‌طور پيش نمايش برنامه خود روي اين سيستم‌عامل استفاده كرد.

مانند سيلورلايت و WPF براي طراحي رابط‌كاربري مي‌توانيد از برنامه Microsoft Expression Blend استفاده كنيد. براي اين‌كار مي‌توانيد افزونه آن را دانلود و نصب كنيد و از اين برنامه‌ به عنوان يك ابزار قدرتمند براي توسعه برنامه‌هاي خود استفاده كنيد.

مورد ديگر كه براي برنامه‌نويسان جالب است، مي‌توان به استفاده از چارچوب كاري XNA براي توسعه برنامه‌ها و بازي‌ها تحت اين سيستم‌عامل اشاره كرد. شما از اين چارچوب كاري براي توسعه بازي‌هاي خود تحت PC و كنسول بازي XBOX مي‌توانيد استفاده كنيد.

امير‌بهاالدين سبط‌الشيخ

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
rezaamf
دسترسی سریع به انجمن ها