0

بانک مقالات جغرافیا

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات جغرافیا
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:29 PM

 3 : برنامه ريزي و آمايش فضا (مدرس علوم انساني) بهار 1388; 13(1 (پياپي 60)):63-94.
 
فرآيند مديريت بلاياي طبيعي در دو شيوه بومي و جديد: روستاهاي بخش خورش رستم (شهرستان خلخال)
 
ركن الدين افتخاري عبدالرضا*,وزين نرگس,پورطاهري مهدي
 
* گروه جغرافيا و سنجش از دور، دانشگاه تربيت مدرس، تهران، ايران
 
 

مديريت بلاياي طبيعي مجموعه اقداماتي است که قبل از وقوع، در حين وقوع و بعد از وقوع بلايا براي کاهش هر چه بيشتر آثار و عوارض بلاياي طبيعي انجام مي گيرد. مروري بر ادبيات مديريت بلاياي طبيعي نشان مي دهد امروزه اين تفکر که واکنش به بلايا به عنوان يک ساختار دستوري-کنترلي، متمرکز و تکنولوژي محور جاي خود را به رويکردي جديد به نام مديريت اجتماع محور داده که به فرهنگها، تواناييها، ظرفيتها و دانشهاي موجود در جوامع محلي تاکيد دارد. با اين نگرش مقاله به دنبال پاسخگويي به اين سوال است که فرايند مديريت بلاياي طبيعي در دو شيوه بومي و جديد در روستاهاي منطقه مطالعه شده چگونه است؟
مقاله حاضر با روش تحقيق توصيفي-تحليلي و به شيوه پيمايشي به مطالعه فرآيند مديريت بلاياي طبيعي، ظرفيتها، تواناييها و دانشهاي روستاييان بخش خورش رستم در دو شيوه بومي و جديد مي پردازد. روشهاي گرد آوري اطلاعات کتابخانه اي و ميداني (مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه) و به صورت پانلي است و براي تجزيه و تحليل از آزمون دو متغيره فريدمن استفاده شده است.
نتايج تحقيق نشان مي دهد که منطقه مطالعه شده از ظرفيتها و تواناييهاي زيادي نظير دانش بومي مناسب در زمينه مديريت بلاياي طبيعي، مشارکت و همکاري مردم روستاها و فعاليت نهادهاي مردمي-محلي برخوردار مي باشد که مي تواند در فرايند برنامه ريزي مديريت بلاياي طبيعي مورد توجه قرار گيرد.

 
كليد واژه: بخش خورش رستم، بلاياي طبيعي، روستا، مديريت بلاياي طبيعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها