0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  2:14 PM

 13 : رفاه اجتماعي تابستان 1386; 6(25):321-342.
 
درآمدي بر حقوق حاكم بر حمايت از داده هاي شخصي در حوزه بهداشت و سلامت
 
اصلاني حميدرضا*
 
* دانشگاه شهيد بهشتي
 
 

طرح مساله: فناوري اطلاعات و ارتباطات همه حوزه هاي زندگي بشر، از جمله حوزه بهداشت و سلامت را تحت تاثير قرار داده است. پزشكي از راه دور و همچنين فراگير شدن نظام هاي تامين اجتماعي، مستلزم برخورداري از پايگاه هاي داده پيشرفته و روزآمد از شهروندان مي باشد. ميزان اهميت داده هاي شخصي با توجه به نوع و ماهيت آن ها متفاوت است. داده هاي شخصي مربوط به سلامتي و خصوصيات وراثتي در زمره داده هاي شخصي حساس مي باشند كه بايد با بالاترين استانداردهاي امنيت اطلاعات نگهداري شوند و هر گونه تعدي به آن ها در اغلب نظام هاي حقوقي ممنوع و قابل عقاب است. بررسي و تحليل نظام حقوقي متناسب با اين قسم داده ها امروزه در عصر فناوري اطلاعات، ضرورت ويژه دارد و در تشكيل پرونده الكترونيكي سلامت نقش تعيين كننده ايفا مي كند.
روش: اين تحقيق از نوع توصيفي- تحليلي است كه در آن سعي مي شود با مراجعه به منابع حقوقي و قوانين نظام هاي مختلف حقوقي و مقايسه آن با قوانين و مقررات ايران كاستي هاي حقوق ايران نمايش داده شود.
يافته ها و نتايج: در كشورهاي مختلف دنيا سعي شده تا با وضع مقررات حمايتي ويژه، امنيت داده هاي مربوط به سلامتي و خصوصيات وراثتي را تامين كنند. برخلاف نظام هاي حقوقي پيشرو در زمينه حقوق فناوري اطلاعات، نظام حقوقي ايران حمايت مطلوبي از اين قسم داده ها به عمل نياورده است و براي روزآمد شدن و انطباق با استانداردهاي جهاني نيازمند اصلاح است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها