0

بانک مقالات رشته مدیریت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391  2:28 PM

 7 : مدرس علوم انساني بهار 1385; 10(1 (پياپي 44) ويژه نامه مديريت):161-190.
 
بررسي سيستمهاي سنجش نوآوري و ارايه چارچوبي براي سنجش نوآوري در ايران
 
طباطباييان سيدحبيب اله,پاك زادبناب مهدي*
 
* دانشكده مديريت و حسابداري، علامه طباطبايي، تهران، ايران
 
 

مقاله حاضر در دو بخش با توجه به اهميت و راهكارهاي موجود براي سنجش فعاليتهاي علمي و پژوهشي، چارچوبي را جهت سنجش نوآوري در سطح ملي ارايه مي دهد. بخش اول به بررسي و مرور ادبيات سنجش تغييرات تكنولوژيك اختصاص دارد. در اين بخش ابتدا در مورد زير بناي تئوريك تغيير تكنولوژيك بحث مي شود. در قسمت بعدي سنجش تحقيق و توسعه بعنوان قديمي ترين شاخص فعاليتهاي علمي و پژوهشي تشريح مي گردد؛ سپس با توجه به نارساييهاي سنجش تحقيق و توسعه و واقعيتهاي غير خطي اقتصاد نوين سنجش نوآوري بعنوان تازه ترين راهكار براي سنجش فعاليتهاي تكنولوژيك معرفي مي شود و در ادامه رويكردهاي متداول سنجش نوآوري در سطح ملي تشريح شده و دو رويكرد طبقه بندي سياست تكنولوژي در قسمت نهايي بخش اول بحث مي شود.
در بخش دوم مقاله با استفاده از تحقيق پيمايشي، چارچوب مناسب جهت سنجش نوآوري در سطح ملي پيشنهاد مي گردد. در اين بخش ابتدا به روش شناسي تحقيق پرداخته مي شود
و در ادامه با توجه به توانمنديها و قابليتهاي هر يک از رويکردهاي متداول سنجش نوآوري در سطح ملي، رويکرد مناسب انتخاب مي شود؛ سپس با استفاده از رويکرد مستقيم طبقه بندي سياست تکنولوژي، جايگاه فعاليتهاي نوآورانه کشور تعيين مي شود؛ در قسمت بعدي از بين شاخصهاي متداول سنجش نوآوري در سطح ملي، شاخصهايي که با توجه به مقتضيات ملي و جايگاه فعاليتهاي نوآورانه کشور مناسب مي باشند، شناسايي مي گردند. در ادامه امکان محاسبه شاخصهاي متداول سنجش نوآوري با توجه به وضعيت موجود کشور بررسي مي شود و در نهايت با توجه به نتايج حاصل از تحقيق پيمايشي، در قسمت نتيجه گيري شاخصهاي مناسب و امکانپذير براي سنجش نوآوري در سطح ملي پيشنهاد مي شوند.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها