0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:56 PM

 7 : فصلنامه خانواده پژوهي پاييز 1386; 3(11):737-749.
 
بررسي عوامل موثر در بروز طلاق در شهرستان فلاورجان
 
زرگر فاطمه*,نشاط دوست حميدطاهر
 
* اصفهان، خيابان هزار جريب، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي، گروه روانشناسي
 
 

آسيب ها و مشکلاتي که زوجين و خانواده هاي آنان قبل از طلاق و پس از آن متحمل مي شوند و عوامل موثر بر بروز اين پديده از ديرباز مورد توجه و بررسي بوده است. هدف اين تحقيق بررسي عوامل موثر بر بروز طلاق، از جمله سن، متغيرهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، اعتياد، وجود بيماري رواني و جنسي در زوجين متقاضي طلاق سازمان بهزيستي استان اصفهان بود. کاهش طلاق سازمان بهزيستي استان اصفهان بود. افراد گروه نمونه شامل 424 نفر (212 زوج) بودند. روش تحقيق توصيفي بود. بدين منظور اطلاعات مذکور با استفاده از اطلاعات مندرج در فرم هاي مددکاري و مصاحبه هاي روانشناختي پرونده هاي کليه موارد ارجاعي طي سالهاي 1382 تا 1384 استخراج و با استفاده از آزمون هاي خي دو، في و وي کرامر مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج نشان داد که بيشترين موارد ارجاعي به مرکز پيشگيري و کاهش طلاق، از سوي قوه قضاييه بوده است
(P<0.05)؛ بيشترين ميزان تقاضاي طلاق در زنان، در سنين 31-28 سال و در مردان در سنين 27-24 سال بوده است. ضمن آنک تقاضاي طلاق پس از 35 سالگي در هر دو جنس کاهش مي يابد (P<0.05).
مهمترين علل تقاضاي طلاق به ترتيب شامل مشکلات ارتباطي، اعتياد، دخالت خانواده ها و بيماري رواني يکي از زوجين بود
(P<0.05). نتايج پژوهش حاضر بر اهميت سنين جواني در مردان و زنان به عنوان سنين آسيب پذيري نسبت به بحران هاي زناشويي، لزوم آگاه سازي زوجين به خصوص در شهرهاي کوچک در زمينه دريافت مشاوره تخصصي در زمان بروز مشکل و پيشگيري يا کاهش عوامل موثر بر بروز طلاق از جمله مشکلات ارتباطي، اعتياد، دخالت هاي بي مورد و نامناسب خانواده هاي زوجين و بيماري رواني زوجين تاکيد دارد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها