0

مقالات برنامه ريزي و مديريت شهري

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات برنامه ريزي و مديريت شهري
دوشنبه 28 فروردین 1391  10:35 PM

 22: تحول برنامه مديريت شهري اقتدارگرا به برنامه مديريتي مشاركتي
عباس زادگان مصطفي
كنفرانس برنامه ريزي و مديريت شهري  1385;اسفند 1385(1)
کلید واژه:  مديريت شهري، كيفيت فضاي شهري، طراحي شهري استراتژيك
خلاصه:

مديريت روش دستيابي به اهدافي مي باشد كه براي سازمان در نظر گرفته شده است. وظايف يك مدير شامل برنامه ريزي، سازماندهي، نظارت. انگيزش است. شهر نيز مانند يك سازمان است كه بايد براي نيل به اهداف آن برنامه ريزي شود و امور روزمره آن نيز مورد توجه قرار گيرد. عنصري كه به اين امور بايد بپردازد مديريت شهر ناميده مي شود. مهمترين برنامه اي كه تحت اختيار مديران شهري قرار مي گيرد تا بتواند به سازماندهي سازمان خود براي انجام برنامه بپردازد و بر اجراي صحيح برنامه نظارت كند، طرحهاي شهري است كه معمولا توسط نهادهايي فرادست تر از سازمان آنها تهيه مي شود.
به طور سنتي طرحهاي شهري شامل طرحهاي جامع و تفصيلي هستند كه معمولا به طور كمي نيازهاي آينده شهر را تامين مي نمايند. اين طرحها به دلايلي چند از جمله ايستايي و خشك بودن طرحها، از بالا به پايين و اقتدارگر بودن و كمي بودن صرف به طرحهايي كه كيفيت طرح را مورد توجه قرار دهد نمي تواند بپردازد.
در اين مقاله استدلال شده است شهر به عنوان محل مدنيت شهروندان، محل تعاملات اجتماعي است و كيفيت مطلوب فضاهاي شهري در موفقيت شهر موثر است، از اين رو مديران شهري بايد شهري با كيفيت مطلوب را ايجاد كنند. شاخصهاي كيفيت شهر در اين بخش معرفي و استنتاج شده است كه جهت دستيابي به اين شاخصها بايد در فرآيند تهيه طرحها مشاركت شهروندان به طور سازمان يافته صورت پذيرد. طراحي شهري نوين به اين مهم مي پردازد. در پايان، طراحي شهري استراتژيك كل شهر را كه داراي سلسله مراتب تصميم سازي و سلسله مراتب پهنه هاي شهري است معرفي شده است.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها