0

مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي
شنبه 26 فروردین 1391  11:55 PM

 3: توليد پروتئين با ارزش افزوده از ضايعات ماهيان آبهاي جنوب كشور
آبرومند علي
همايش روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي  1383;خرداد 1383(1)
کلید واژه:  پوست و ضايعات ماهي، روش استخراج، ژلاتين
خلاصه:

ژلاتين ماده پروتئيني است كه اهميت خاصي در صنايع غذايي، دارويي، صنعتي و پزشكي دارد. به ويژه در صنايع غذايي در تهيه مارمالادها و ژله ها و شيريني جات و بستني ها كاربرد داشته و به آساني در بدن جذب شده و حتي به هضم ساير مواد غذايي از طريق تشكيل امولسيون كمك مي نمايد.
هدف از اين تحقيق، استفاده بهينه از مواد اوليه سهل الوصول و ارزان يعني مقادير فراوان ماهيان غير ماكول آبهاي جنوب ايران و همچنين ضايعات شيلات براي استخراج ژلاتين و در نتيجه كاهش واردات آن به كشور كه عمدتا از پوست خوك و ضايعات دامي تهيه مي گردد، مي باشد
.
نمونه هاي مورد نظر از تاسيسات شيلات بوشهر تهيه و در آزمايشگاه انستيتو علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران بررسي گرديد. استخراج ژلاتين به دو روش اسيدي و قليايي انجام شد. بدين ترتيب كه پس از استخراج چربي از نمونه هاي خشك، جهت جداسازي املاح كلسيم از اسيد كلريدريك 5 درصد استفاده شد و بعد از تنظيم
pH هيدروليز تحت فشار بخار آب صورت گرفت. سپس فيلتراسيون و تغليظ ژلاتين تحت تاثير حرارت و خلا انجام گرديد و بعد از سرد و خشك كردن ورقه هاي ژلاتين آسياب شد. در روش قليايي بجاي استفاده از اسيد، نمونه ها با هيدروكسيد سديم 4% به مدت 3 هفته در دماي اتاق مجاور مي شوند.
مقادير ژلاتين حاصله از هر دو روش با مقادير ارايه شده در ساير كشورها قابل مقايسه مي باشد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها