پاسخ به:مقالات كاربرد فناوري هاي نوين در كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391 1:06 PM
مختارزاده ديلمقاني س.، عباس زاده ش.، رحماني م. |
همايش منطقه اي كاربرد فناوري هاي نوين در كشاورزي 1386;دي 1389(1) |
کلید واژه: اسيدهاي آمينه، زيست فناوري، آنزيم ها |
خلاصه:
استفاده از زيست فناوري در صنعت توليد اسيد هاي آمينه از 50 سال پيش آغاز شد. گسترش بازار فروش بخصوص براي اسيدآمينه هاي مورد استفاده در تغذيه دام مانند ال- ليزين، ال- ترئونين و ال- تريپتوفان صورت گرفته است. توليد تخميري اسيدهاي آمينه، با استفاده از سويه هاي داري عملكرد بالا (كروناباكتريوم گلوتاميكوم و ايشرايشياكولي) و استفاده از منابع قندي همچون ملاس، ساكارز و گلوكز صورت مي پذيرد. امروزه بازار اسيدهاي آمينه سنتزي، اهميت فزاينده اي پيدا كرده و نرخ رشد سالانه توليد اين دسته از فرآورده هاي بيولوژيكي به 5-7% رسيده است. اهميت استفاده از آنزيم ها و زيست كاتاليزرهاي كامل سلول بخصوص در توليد ال-اسيد آمينه هاي پروتئوژنيك و غيرپروتئوژنيك و مشتقات اسيد آمينه هاي خالص شده، به اثبات رسيده و طرفداران زيادي نيز پيدا كرده است. در اين صنعت، از اسيد آمينه هاي توليدي در سنتز مواد فعالي كه كاربرد دارويي، آرايشي و كشاورزي دارند، استفاده مي شود. با بهره برداري مناسب و كارآمد از پتانسيل ميكروارگانيسم ها و گياهان در فرآيند هاي توليد اسيد آمينه ها، كيفيت تغذيه و سلامت جوامع، ارتقا خواهد يافت. |