0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
یک شنبه 20 فروردین 1391  9:30 PM

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:30:11             شماره‌ خبر :980541
طالب‌تاش اعلام كرد:

فعاليت گسترده هيئت گزينش استادان «درس آشنايی با قرآن كريم» دانشگاه آزاد

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدرسان «درس آشنايی با قرآن كريم» بايد از پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی كارت شناسايی به معنی مجوز تدريس اين درس را دريافت كنند؛ از سال تحصيلی جديد واحدهای دانشگاهی از مدرسانی كه مجوز ندارند، استفاده نمی‌كنند.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، عبدالمجيد طالب‌تاش، معاون پژوهشكده قرآن و عترت با بيان اين مطلب گفت: «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» كه دربردارنده سه محور آشنايی با تجويد، قرائت متن قرآن و مفاهيم قرآن است ازجمله افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی است كه تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان مقطع كارشناسی با فرهنگ و معارف قرآن كريم داشته است.

طالب‌تاش افزود: با توجه به جلسه مشتركی كه با حضور معاون فرهنگی و مديران كل فرهنگی دانشگاه با حجت‌الاسلام و المسلمين قرائتی و مديران مركز مهدويت برگزار شد و هماهنگی‌هايی كه در جهت اجرايی كردن مصوبات جلسه صورت گرفت، مطالبی در زمينه مهدويت تهيه شده است كه برای سال تحصيلی جديد، سلسله مباحثی از مهدويت نيز بر مفاهيم كتاب «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» افزوده خواهد شد. اين مباحث می‌تواند تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان با مسأله مهم فرجام‌شناسی جوامع بشری داشته باشد.

وی گفت: از آنجا كه شيوه تدريس درس آشنايی با قرآن، همچنين دانش روزآمد مدرسان می‌تواند رويكرد مثبت و يا منفی دانشجويان و علاقه‌مندی يا عدم علاقه‌مندی آنها نسبت به اين درس را رقم زند، هيأت گزينش درس آشنايی با قرآن پژوهشكده با هدف گزينش مدرسان تأثيرگذار و توانمند، فعاليت خود را گسترده‌تر كرده و از متقاضيان اين درس كه توسط واحدهای دانشگاهی معرفی شده‌اند مصاحبه علمی به عمل می‌آورد و در صورتی كه مصاحبه‌شونده از توانمندی و شايستگی لازم برخوردار باشد نسبت به صدور مجوز اقدام می‌كنند.

طالب‌تاش ادامه داد: به زودی برای مدرسان اين درس، كارت شناسايی تهيه می‌شود و در اختيار آنان قرار می‌گيرد. لذا تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن كريم بايد از پژوهشكده قرآن و عترت مجوز دريافت كنند و واحدهای دانشگاهی از كسانی كه مجوز ندارند در تدريس اين درس استفاده نمی‌كنند.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: به منظور تسريع در انجام مصاحبه و صدور مجوز، هيأت گزينش در مناطق دانشگاهی حضور خواهند يافت و از متقاضيان مصاحبه به عمل می‌آورند. با چنين رويكردی در شش‌ماه گذشته از متقاضيان مناطق دانشگاهی 3، 4، 5، 8، 10، 11 و 17 در منطقه مصاحبه به عمل آمده است كه در مجموع از 155 نفر مصاحبه شده است.

وی گفت: با توجه به توانمندی و سطح علمی مصاحبه‌شوندگان به 27 نفر مجوز دوساله، به 73 نفر مجوز يكساله به 40 نفر مجوز يك ترم تدريس داده شده و تعداد 15 نفر از حد نصاب لازم برخوردار نبوده‌اند كه مردود اعلام شده‌اند.

طالب‌تاش بيان كرد: هيأت گزينش در شش‌ماهه نخست سال 1391 در مناطق باقيمانده حضور می‌يابد و از متقاضيان تدريس مصاحبه به عمل می‌آورد، لذا انتظار می‌رود تا پايان شهريورماه 1391 بررسی پرونده متقاضيان در اين مرحله به اتمام رسد.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: برگزاری كارگاه‌های آموزشی برای تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن از ديگر برنامه‌های پژوهشكده است كه برگزاری دو كارگاه مقدماتی آغاز شده است و بيشتر مناطق دانشگاهی نسبت به اجرای اين دو كارگاه آموزشی اقدام كرده‌اند.

وی گفت: برنامه اين كارگاه‌ها به گونه‌ای است كه مدرسان پس از گذراندن يك دوره كارگاه آموزشی، مهارت‌های علمی و تجربی بيشتر كسب خواهند كرد كه قطعاً در ارتقای كيفی اين درس تأثيرگذار خواهد بود.

طالب‌تاش عنوان كرد: اينجانب در جلسه شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی دانشگاه‌ها كه در محل نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، ضرورت و اهميت اين درس در سطح آموزش عالی را بازگو كرده‌ام كه با توجه به استقبالی كه از اين طرح شد به نظر می‌رسد ساير دانشگاه‌ها ازجمله وزارت علوم و وزارت بهداشت نيز به اين امر علاقه‌مند شده‌اند و در تدارك تعبيه اين درس در متون درسی دانشجويان هستند.

وی در پايان گفت: هر چند درس تفسير موضوعی قرآن و تفسير نهج البلاغه نيز در دانشگاه‌ها تدريس می‌شود اما درس آشنايی با قرآن با هدف كاربردی كردن مبانی تفسيری همراه با قرائت و روخوانی قرآن و آموزش تجويد متناسب با قرائت مورد نظر، رويكرد متفاوتی است كه اثربخشی آن مشهود است و می‌تواند مكمل درس تفسير قرآن باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها